Tajnosti francouzského pekaře

Všechny obaly
O čem je kniha Tajnosti francouzského pekaře?
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu". (Založil/a: Rutsuka)
(Zobrazit více
)

Statistiky
Vydání
Nakladatelství (rok): Argo
- 2015
ISBN: 978-80-257-1471-3
Stran: 132
Poznámka: Překlad: Jiří Sedláček
Komentáře






Milá knížka, která spojuje několik věcí, které mám ráda: pečení, francouzskou kuchyni a Provence. Dýchlo na mě kouzlo opravdové řemeslné práce a poklid francouzského venkova. Mám chuť si sednout na lavičku v zahradě, vzít do ruky sklenku vína, zavřít oči a octnout se 1400 kilometrů jihozápadně.......