Přispějte do knižní databáze
Přidat knihu Přidat autora

Peter Mayle
Peter Mayle
*14.06.1939 - †18.1.2018

Další díla


Tajnosti francouzského pekaře

78%
Originální název: Confessions of a French Baker
Gérard Auzet, Peter Mayle
Více  
Tajnosti francouzského pekaře
Do mých knih
V obchodech(159 Kč)

Všechny obaly

Chcete si knihu uložit do některého knižního seznamu?

Stačí se přihlásit, nebo registrovat.
Hobby

O čem je kniha Tajnosti francouzského pekaře?

V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby, tento britský milovník Francie a její kuchyně nás seznamuje s jednoduchými a podrobně vysvětlenými recepty, postupy a tipy pro domácí pečení, jež doplňuje lidovými rčeními, humornými historkami a stručnou historií čtyř generací této rodinné pekárny, kde „pečení a konzumaci chleba povýšili na úroveň náboženského obřadu". (Založil/a: Rutsuka)
(Zobrazit více   )
V obchodech(159 Kč)
Do mých knih

Statistiky

Vydání

 
Kniha (1)
Nakladatelství (rok): Argo - 2015
ISBN: 978-80-257-1471-3
Stran: 132
Poznámka: Překlad: Jiří Sedláček

Komentáře

BNaděje
100% 100% 100% 100% 100%
2. 6. 2024
Milá knížka, která spojuje několik věcí, které mám ráda: pečení, francouzskou kuchyni a Provence. Dýchlo na mě kouzlo opravdové řemeslné práce a poklid francouzského venkova. Mám chuť si sednout na lavičku v zahradě, vzít do ruky sklenku vína, zavřít oči a octnout se 1400 kilometrů jihozápadně.......

Přihlášení

nebo
Přes Facebook
Přes Google
Ztracené heslo?