Císařovi zabijáci
Originální název: Empire: The Emperor's Knives
Anthony Riches
7. kniha v sérii Římané.
Mladý centurio prosazuje nelítostnou spravedlnost, která dopadá na příslušníky tajného spolku zabijáků, kteří zavraždili jeho otce i sourozence, ale riskuje přitom, že se sám stane jejich obětí.
Vlivný senátor, vůdce zločineckého gangu, důstojník pretoriánské gardy i slavný gladiátor přezdívaný Smrtonoš – ti všichni usilují Markovi o život. (Založil/a: Gallienus)
(Zobrazit více O čem je kniha Císařovi zabijáci?
V sedmém díle románové série Římané se Marcus Aquila vrací do Říma, aby tam pronásledoval muže, který měl na svědomí vyvraždění jeho výchozí rodiny.Avšak pomsta, po níž prahne, může znamenat smrtelné nebezpečí jak pro něho, tak i pro všechny, kteří jsou mu blízcí.
Změna lokace se mi velmi líbila, to beru jako velke pozitivum tohot dílu. Nicméně jinak moc spokojený s dílem nejsem. Předchozí knihy měli velmi jednoduchý, oddechový děj. Nevím, co zde autora popadlo, ale udělal z toho větší luštění a záhadovku než Dan Brown. Knihu jsem četl docela rychle, takže přiznávám že jsem se trochu v motivacích různých postav docela ztratil.
Nebylo to úplně zlé, ale zas nijak úžasné, přesto se mi to četlo vcelku dobře, občas mě i autor svými neumělými pokusy o drsný humor rozesmál. Nechci autora obviňovat z plagiátorství, faktem zůstává, že tento díl byl asi nejvíce podobný tomu co píše Simon Scarrow. Tím, že se na scéně objeví Cleander úplně mi to evokovalo osobu Narcissusa, který hlavní hrdiny posílá do stále nových dobrodružství, myslím, že tady to bude asi to samé..., další všemocný kancléř (tajemník), který vládne na úkor svého imperátora a řídí politiku říše.
Mě se tenhle styl líbí. Mám rád podobné zápletky zasazené do Říma. I tentokrát jsem se bavil, ale musím říct, že to bylo kapku překombinované a závěr byl extrémně zmatený. Právě závěr je důvodem, proč jednu hvězdu v hodnocení odeberu - jinak se mi kniha líbila.