Cesta Vikingů

Kieran Fanning
Cesta Vikingů
V obchodech(49 Kč)

Dobrodružné Sci-fi Dětské

O čem je kniha Cesta Vikingů?

Školní výlet do městského muzea, kterého se účastní i spolužáci a přátelé Tom a Líza, je přerušen nezvyklými událostmi. Oba přátelé se náhle ocitnou v osmém století. Dostanou se mezi divoké Vikingy, kteří chtějí získat nejcennější poklad světa. Líza a Tom na cestě za pokladem luští nejrůznější záhady a řeší hádanky a hlavolamy, jejichž správné vyřešení je může přiblížit vždy o krok blíže k pokladu. A pouze chytrost a důvtip jim umožní vrátit se nakonec do současnosti. Čtenáři mohou oba přátele na jejich cestě provázet. Nejde přitom jen o četbu dobrodružné knihy, protože správné vyřešení každého z čtyřiašedesáti záhad či hlavolamů poskytne čtenáři klíč k následující části příběhu a dalším úkolům a dobrodružstvím. A kdyby bylo nejhůře, jsou na konci knihy pro všechny případy uvedena správná řešení (Založil/a: slide)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): Portál - 2003
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

MilackovaN
Tak takhle knížka mě neskutečně bavila a to nejsem cílová skupina :-) Děti si procvičí matematiku, orientaci v mapě, morseovku a procvičí si logické uvažování při luštění šifer.