Utajená léta

Barbara Hannay
Utajená léta
V obchodech

Román

O čem je kniha Utajená léta?

Když Lucy Hunterová náhodně objeví plechovou krabici plnou starých papírů, fotografií a dopisů, začíná se víc dozvídat o životě dědečka Harryho za druhé světové války. Zaujme ji vybledlý obrázek krásné mladé ženy s podpisem ‚George‘ a balíček dopisů převázaný stužkou. Konečně nějaké vodítko k odhalení rodinné historie, o které všichni až dosud záhadně mlčí…

Jak se farmář ze severního Queenslandu seznámil se slečnou Georginou Lentonovou z Londýna? Jak ji přesvědčil, aby se s ním vydala do Austrálie a žila s ním na malé zapadlé farmě? Proč nikdo jejich lásce nepřál? A proč jejich setkání i dnes ovlivňuje život Lucy i její matky Rose?

Před Lucyinýma očima postupně vyplouvají na povrch city, které odhalují tak pečlivě střežené tajemství. City, které po dlouhé roky stmelovaly, ale i rozdělovaly tři generace její rodiny. Všichni se musí svou vlastní cestou dobrat pravdy, že pravá láska může zdolat i ty největší výzvy.

Lucyin příběh je plný zármutku, lásky a hrdinství odehrávající se v krásné divoké australské buši, ale i na jižním skalnatém pobřeží Anglie, zasahující do současnosti, ale i do minulosti. (Založil/a: icekafe)
V obchodech

Poznámka: (mobi)
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

junors
Takové příjemné lehké čtení, propleteno minulostí. Mám ráda odkrýváni historie, která vysvětluje mnohé pohnutky postav a tady se to povedlo. Nelíbil se mi jen konec, který na mne byl až příliš preslazeny a předem jasný.
Gabca219
Kniha, která neurazí a zpříjemní lednová odpoledne. Mám ráda prolínání časových rovin a u této knihy se to autorce opravdu povedlo. Autorka zároveň hezky vykreslila prostředí Austrálie a Tichomoří, jak v dobách války, tak i v současnosti. Čtyři hvězdy za hezky plynoucí příběh, jedna dolů za takový prvoplanový závěr.
Aspet
Kniha se mi líbila, mám ráda příběhy, které se vrací do minulosti a děj se tak prolíná s přítomností. Určitě se podívám i po dalších dílech autorky.
Daniel Janko
Příjemné lehké čtení.
Čekal jsem něco více z "válečné minulosti" ale i tak to celé působilo svižně a zajímavě.
Prolínání minulosti s přítomností vždy je čtivé.
Za sebe mohu doporučit ...