Ekhö 1-2
Christophe Arleston (pseudonym autora: Christophe Pelinq
, Alessandro Barbucci
1. kniha v sérii Ekhö.
2. Císařská Paříž
Ani v Paříži nenajde Mravena klid. Nedávno došlo při podivné havárii dostavníku k tajemnému úmrtí syna Napoleona VII. A Mravena, do které se vtělil duch následovníka trůnu, se znovu ocitá uprostřed událostí, které mohou otřást nejen Eiffelovkou, ale i celou monarchií. (Založil/a: KillHurt)
(Zobrazit více O čem je kniha Ekhö 1-2?
1. New YorkMravena Draapulová letí do New Yorku - a skutečně tam přistane. Jenže přistane v trochu jiném New Yorku. V New Yorku, kde funguje magie a nefunguje elektřina, žijí obludy, draci a podivné bytosti závislé na čaji... a ona podědila po mrtvé tetičce uměleckou agenturu. Jo a občas ji taky posednou mrtví lidé.
2. Císařská Paříž
Nakladatelství (rok): CREW
- 2016
ISBN: 978-80-7449-430-7
Poznámka: Vyšlo jako 1. díl obnovené Modré Crwe. Součástí jsou první dva díly cyklu Ekhö.
Autor scénáře vymýšlel i Trollí války. A je to docela znát - oba příběhy si jsou trochu podobné. Ne námětem, ale spíš stylem vyprávění. Je to takové odlehčené, místy trošku vtipné (v tomhle byly Trollí války lepší), celkem milé vyprávění. Vlastně je to poměrně běžný fantasy příběh s pár zajímavými nápady, akorát trochu lechtivý a s povedenou kresbou.
Mile praštěný a místy trochu lechtivý komiks, který se odehrává v zrcadlovém světě (řízeném veverkami!) plném různých fantastických bytostí. Hlavní hrdinka Mravena do něj spadne, ani neví jak, a ještě s sebou omylem vezme jakéhosi nešťastného ajťáka. A když jí orientaci v neznámém prostředí začnou komplikovat duše s nevyřízenými účty... nu, člověk se rozhodně nenudí. Pěkná kresba pak představuje už jen pověstnou třešničku na dortu.
Ekhö mě velmi mile překvapil, je to úžasný svět, který stojí za to poznat. Zajímavý paralelní svět je navíc úžasně nakreslený, kresba je v tomto případě hodně důležitá, protože díky ní, odpustíte komiksu poněkud jednoduchý příběh. Každopádně už se těším na další Mravenina dobrodružství.
Další z věcí, které nám ležela v knihovně už hodně dlouho a byla to rozhodně škoda. Protože tenhle svět mě doopravdy strašně bavil, kresba se mi líbila a humor mi sedl na 100%. K tomu mi hlavní postavy: Mravena a hlavně sympaťák Jurij padli do noty. Takže co víc si přát? Každým příběhem se, spolu s objevováním tohoto zábavného světa, line jednoduchá "detektivní" zápletka. V první části se dostáváme do New Yorku, ve druhém se přesouváme do Paříže a já tak bavila! Určitě chci i další dvě knížky, co vyšly.
Jen k první části mám jen dvě připomínky, které si (bůh ví proč neodpustím) napsat. :D Za prvé - proti mírné erotice, která se v příběhu tu a tam objevuje nic nemám, bohužel to tvůrci (aspoň v mých očích) dvakrát přehnali a mě to v příběhu vždycky vyrušilo (a to se fakt nepokládám za puritána. Konkrétně tím myslím Mraveninu bradavku na začátku -> hele jako proč? Pak v Paříži to mělo svůj smyl. A osahávání policistou -> spíš než aby mě to pobavilo, tak mě to znechutilo. Za druhé a to je SPOILER PROSÍM!!! - moc jsem nepochopila, že zatčení jednoho dvojčete s druhým ani nehlo.