Kočovná nevěstka
Originální název: Die Wanderhure
Iny Lorentz
1. kniha v sérii Kočovná nevěstka.
(Zobrazit více O čem je kniha Kočovná nevěstka?
Marii se změní život v okamžiku, kdy si o její ruku řekne vypočítavý nemanželský syn hraběte, kterému jde jen o věno bohaté nevěsty. Rodina podlehne intrikám hraběte, které doženou Marii před soud. Je vyhnána z města a začíná její pouť potulné nevěstky. Dál a dál ji žene touha po pomstě... (Založil/a: Aerine)
Všechna vydání
Všechna vydání
Nebudu nikomu namlouvat, že se jedná o bůhvíjak úžasný historický román. Není. Ony všechny ty nevěstky, apatykářky, léčitelky a markytánky v těchto knihách mají jedno společné - na jakés takés dobové reálie a pravdy je přilepen vcelku jednoduchý příběh z červené knihovny. Nic víc, nic míň. Což ovšem nutně neznamená, že je to literatura braková, hodná odsouzení - něco jako " no to já bych nikdy nečetla, k tomu bych se nesnížila " a podobné žvásty. Většina z nás čučela na bednu a držela palce Sandokanovi - tygrovi z Malajsie, tak proč pohrdat markytánkou? Přes poměrně velký počet stran se knížka čte dobře, nevyžaduje buhvijake soustředění a už dopředu je jasné, jak to dopadne. Jednou za čas - proč ne?
Strhující román ze středověku. Přečetla jsem ho tzv. jedním dechem a úplně mě to vtáhlo do děje. Záporné postavy jsem přímo nenáviděla a přála jsem jim jen to nejhorší, což se mi nakonec splnilo. Je to velmi čtivá knížka a všem milovníkům historických románů doporučuji.
Laciná červená knihovna. Zručně napsaná, svižně se čte. Ale ani historické reálie kostnického koncilu nezachrání to, že je to prostě jenom – laciná červená knihovna.
Dobrý román ze středověku, popisující nespravedlnost, těžký život a každodenní boj o přežití, bude Vás to bavit, i když si myslím, že série Porodní báby bylo o malinko lepší. Za mě 90%.