Elektra: Atentát
O čem je kniha Elektra: Atentát?
Zrod mýtické Daredevilovy milenky, krásné a smrtící Elektry, v podání dvou komiksových mistrů, pánů Franka Millera a Billa Sienkiewicze. A je to právě kresba Billa Sienkiewicze, která dělá z téhle knihy kult.Kresba, která se zcela podřizuje vyšinutému mozku hlavní hrdinky a pohybuje se od hyperrealistických maleb až po úderné zjednodušené črty. Sienkiewicz je jedna z největších legend amerického komiksu, takže bylo na čase, abychom si ho taky pořádně představili! (Založil/a: Helenadost)
Tak tohle byla úžasná jízda. Elektru určitě ocení všichni, kteří už mají v komiksu něco načteno a líbí se jim atypický vizuál. Komiks však rozhodně není pro nováčky, protože vám nic nedá zadarmo. Musím přiznat, že první dvě kapitoly jsem se moc nechytala, všechno bylo trochu zmatené, ale postupně se to projasnilo. Jako další plus vedle uzavřeného příběhu beru to, že se vůbec nemusíte vyznat v marvelovském univerzu.
Politický noir & krvavé sci-fi vyprávěné, skrze úryvky často nesouvislých myšlenek. Miller v nejlepší formě. Sienkiewicz dodal punc vizuální vyjimečnosti. Neskutečné především po grafické stránce, ale některé myšlenky jsou nadčasové. Americká paranoia z komunismu, preventivní údery, tvorba nadčlověka, neuspokojivé výsledky.
Je unikátní komiks, který nestojí tak na scénáři Franka Millera, ale na kresbě Billa Sienkiewicze, který se tentok urval ze řetězu. Samotný příběh je ucelený a užije si ho i nečtenář komiksu od Marvelu.
Více na: http://bit.ly/2i0GwM4
Více na: http://bit.ly/2i0GwM4