Andělé v Ritzu

O čem je kniha Andělé v Ritzu?
Deset krátkých próz je průřezem autorovou povídkovou tvorbou a jejími nejčastějšími náměty ze života v Irsku a v Anglii, s dětskými i dospělými hrdiny, jejichž společným údělem je osamění. Autor hledá příčinu bídy a smutku moderního člověka a nalézá ji v selhání v oblasti morálky, lásky a výchovy potomků.Autor nenápadně odkrývá skryté světy nenápadných lidiček,osamělých duší, tak, jak se odvíjí příběh, bez vlastních vložek a interpretací. Vychází z irské vypravěčské tradice, užívá zkratek a náhlých prozření, jeho vyprávění nepostrádá černý humor. Častá je konfrontace malého, zaostalého venkovského světa s velkým světem, který nabízí všelijaké sny, v němž vládne povrchnost. (zdroj: mlp) (Založil/a: Mayaku)
(Zobrazit více

Ke knížce jsem se dostala náhodou v rámci KISK výměny knížek. Začetla jsem se do ní jak jinak až mnoho let poté. Jednotlivé příběhy se četly dobře, i když jsem vždycky aktérům držela palce, aby to dobře dopadlo. Ono to ale dobře nedopadlo, což je ústředním motivem všech příběhů. Místy tedy může knížka působit až depresivně, jako např. povídka o chlapcích, co byli miláčky starších spolužáků. Celkově dávám 4 hvězdičky a hodnotím kladně, i když už jsem se těšila až knížku dočtu. Zkrátka tam na mě bylo moc špatných konců.