Země odpoledního slunce
Originální název: Land of Afternoon Sun
(2016)
Barbara Wood
O čem je kniha Země odpoledního slunce?
Píše se rok 1920 a dvacetiletá Elizabeth Van Lindenová se stejně jako její vrstevníci pokouší co nejrychleji se vymanit z konvencí, na kterých lpí generace jejích rodičů a které po válce už nemohou platit. Svobodný život se vydá hledat s milovaným mužem do jihozápadní Kalifornie, kde pořád ještě na odvážlivce a dobrodruhy čekají skvělé příležitosti. Brzy zjistí, že si vzala člověka, kterého vůbec nezná, sobeckého, bezohledného a s násilnickými sklony. Ale nevzdá se, snaží se najít smysl života v práci pro místní bílou i indiánskou komunitu a přitom tajně sní o nové lásce. Dosáhne štěstí, jež si zaslouží? (Založil/a: icekafe)
Opět báječně napsaná kniha. Hltala jsem příběh od první stánky. Oceňuji jak autorka vždy skvěle popíše prostředí, krajinu a zároveň i vždy specifika daného regionu a kraje. Woodová je prostě paní spisovatelka.
První kniha od této autorky a moc se mi líbila. Byla tedy pořádně dlouhá a díky nahuštěnému textu mi trvalo docela dlouho než jsem jí dočetla, ale celkový dojem to nezkazilo. Za mě ano a doufám, že co nejdříve sáhnu po další její knize.
Velmi čtivě napsaná kniha. Autorka umí ve svém žánru působivě rozepsat i jinou než romantickou linii příběhu. V knize se mi líbil historický děj dvacátých let dvacátého století, kde se vznikající americká kultura setkává s indiánskou.

V knihe "Země odpoledního slunce" zachytáva Kaliforniu počas 20. rokoch, kedy začala zlatá éra filmu. Nemý film bol postupne nahradený zvukovým filmom a v Hollywoode v tej dobe vznikali westerny, komédie, muzikály a animované filmy ako na bežiacom páse.
Myslím, že toto obdobie sa autorke v knihe podarilo opísať veľmi autentický, ale dejová línia a konanie postáv tohto románu ma až tak neočarili hlavne pre monotónnosť a pomalú gradáciu celej zápletky.
Doktorka Samanta u mňa zatiaľ vedie aj po prečítaní tejto knihy.