Jaroslav Němeček

Jaroslav Němeček, Ljuba Štíplová
Ďáblova stěna
V obchodech

Dětské Komiks Pohádky
  39. kniha v sérii Čtyřlístek.

O čem je kniha Ďáblova stěna?

Čtyřlístek je v kině na dokumentu o dobytí hory, kam dosud lidská noha nevkročila. Myšpulín naplánuje, že Čtyřlístek taky zdolá horu - Ďáblovu stěnu. Pinďa vypůjčí horolezecké náčiní, Fifi se vymlouvá, že horolezit neumí, Bobík jí ale dá příručku. Čtyřlístek dojede motorákem na hory a dojde až k Ďáblově stěně. Nejdřív je potřeba vyhodit lano a zaklesnout. Bobíkovi se to na druhý pokus povede a Pinďa leze jako první, něco ho ale táhne. Bobíkovi se totiž podařilo chytit do lasa kozí roh. Pinďa se kamarádům dole chlubí, že nahoru to šlo úplně samo, koza ho ale trkne a Pinďa sletí dolů. Koza uteče s lanem, tak se Čtyřlístek musí vydat nahoru méně strmým srázem. Po chvíli si dají přestávku, ale Bobík chce okamžitě vyrazit dál, protože svačina horolezců je malá, jí se až na vrcholu. Čtyřlístek vyleze až na vrchol, je tam ale velká mlha. Když se rozjasní, zjistí, že na Ďáblově stěně je postaven hotel a dá se tam dostat po silnici druhou stranou. Čtyřlístek tedy sice nevylezl na horu, kam lidská noha ještě nevkročila. Nikomu to nevadí, protože tady aspoň mají zmrzlinu. (Založil/a: lukyn)
V obchodech

Nakladatelství (rok): Orbis - 1974

Yunnan
Čtyřlístek - boží a dokonalý komiks mého dětství, který jsem miloval a stále i po téměř padesáti letech miluju. A pamatuji si, jak jsem na každé nové číslo nedočkavě čekal a horko těžko sháněl, většinou tedy spíše moje mamka. A jakou radost jsem z něj vždycky měl.
Jan HalaBala

napsal Jiří Kafka, nakreslil František Foltýn, 6 stran

krátké seriály ze Čtyřlístku - Čarodějův učedník - 90%
napsal Václav Junek, nakreslil Ivo Šedivý, 4 strany
Ebett
Tak další úžasný a hlavně nesmrtelný příběh Čtyřlístku.Tyhle příběhy jsou prostě neokoukatelné a baví si myslím všechny generace a bavit budou i ty další.
Lenka střelenka
Čtyřlístek jsem četla jako malá holčička.
Tenkrát byla Fifinka má velká hrdinka a nejoblíbenější postava ze všech.
Komiks je psán vtipnou i poučnou formou.

Tenkrát, když se naše knihovna zavírala a stěhovala se jinam, tak jsem měla potřebu si vypůjčit veškerý Čtyřlístek, který tam byl. - A že jich bylo. :D V létě jsem měla o zábavu postaráno.

Když jsem je nesla domů, tak to šlo. Knihovnu jsem měla od baráku pár kroků, ale to vracení to bylo horší. :D
Má srdeční záležitost a ty vzpomínky… :)