Kde nejsou lvi
Karel Patočka
V obchodech
Komentáře (2)
Dle kvality
Krásná kniha, pro malé i velké milovníky přírody. Úžasně napsaná. Bavila mě i všechny mé děti. Neměla by chybět v knihovně žádného pedagoga/lektora/vedoucího oddílu, který chce ukázat dětem, kolik dobrodružství na ně čeká venku za oknem.
Jedna z knih, které mám už léta v knihovničce a ke které se vracím častěji než k ostatním. V hlavní roli je tady příroda. Příroda ve všech podobách které můžete tady v malé vesničce na Vysočině a v okolí nalézt. Příroda obstarává veškerou "akci" i vše ostatní. Zdatně jí sekunduje Olda, strýc Josef, Pavlík, babička, teta Máňa i další. Díky formě vyprávění se neomrzí - není to žádná nudná encyklopedie ale kniha, která Vaši představivost rozjede na plné obrátky, takže si budete připadat, jako byste byli s Oldou a poznávali krásy naší krajiny.
Když mám chuť na akci, otevřu Kulhánka. Pokud epičnost, potom Tolkiena. Když chci pohlazení po duši, klidnou četbu kde vlastně o nic závažného nejde, pak sáhnu po něčem od Ransoma nebo právě po této knize.