Rob Grant

Rob Grant, Doug Naylor
Červený trpaslík 1. - Nekonečno vítá ohleduplné řidiče
V obchodech(269 Kč)

Sci-fi Humorné
1. kniha v sérii Červený trpaslík.

O čem je kniha Červený trpaslík 1. - Nekonečno vítá ohleduplné řidiče?

Rob Grant a Dough Naylor, britští autoři kultovního humoristického sci-fi díla, zfilmovaného jako mnohadílný sitcom televizní BBC a v této podobě notoricky známého i u nás, nám představují své hrdiny, neohroženě se řítící vesmírem: Listera, posledního žijícího člověka, Rimmera, hologram, jenž kdysi býval člověkem a ponechal si všechny jeho odpudivé vlastnosti, Hollyho, senilní palubní počítač s IQ 6000, Krytona, popleteného mechanoida, a Kocoura, marnivého mutanta vyvinutého z kočky domácí. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(269 Kč)

ISBN: 80-7203-411-1
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Tanmut
Inu, nemá to ani v nejmenším švih a vtip seriálu. Tento patrný nedostatek vynahrazuje skvělá třetí část a fanoušek sitcomu přečtením knihy alespoň získá ucelenější pohled na trpasličí vesmír.
Určitou vadou na kráse je rovněž překlad; Ladislav Šenkeřík zřejmě usoudil, že originální výraz "smeg" si nejlépe potyká s českou kurvou, což mě během čtení často iritovalo.
soniaf
Kniha se mi velice líbila, ale musím říct, že asi dost proto, že jsem několikrát viděla celý seriál. V každé větě jsem viděla Listra nebo Rimmera jak se tváří. Častokrát jsem se u příběhu smála a zejména oceňuji, že tam byli vysvětleny některé pasáže, které v seriálu zcela chybí. Kdybych ale Červeného trpaslíka nikdy neviděla v hrané podobě, pravděpodobně by mi kniha připadala průměrná a místy až infantilní.
chrispe
No... tak nějak se ztotožňuji s komentářem uživatele nečik, i když ke konci (opravdu ke konci, respektive až ve třetí části) se mi knížka četla dobře. Ale těch pár stránek nezachrání to všechno předtím. Fajn byly části s Kocourem.
Gallienus
Ne tak kvalitní jako seriál, přesto dobré. Pro někoho možná suché, humor trochu křečovitý, já však knize musím poděkovat za osvětlení několika maličkostí. V seriálu i v knize je Dave popsán téměř jako nekulturní primitiv, ale v knize mi přijde nepoměrně inteligentnější. Už jen ta část s jeho milovanou kočkou Frankensteinem je v knize skvěle vysvětlena, zatím co v seriálu z této příhody a následného trestu vychází jako idiot. Arnold má také dost prostoru pro pochopení celého svého génia a pravdou je, že nechybělo moc a byl by také přežil, zde vidíme jak byl k němu opět osud (bohužel) nespravedlivý, vždyť on do té stáze chodil dobrovolně..., chudák. Pro fanouška je kniha povinnost.

Co by Vás mohlo zajímat

1. Je tato kniha určena fanouškům seriálu Červený trpaslík?
Ano, kniha je dílem britských autorů Roba Granta a Douga Naylora, kteří stojí za kultovním humoristickým sci-fi seriálem Červený trpaslík, natočeným pro BBC a známým i u nás.
2. Jaký žánr kniha představuje?
Kniha je kultovním humoristickým sci-fi dílem.
3. Jaký typ humoru lze v knize očekávat?
Kniha je označována za humoristické sci-fi dílo. Humor vychází z popisu nesourodé posádky, kam patří například hologram s odpudivými vlastnostmi, senilní palubní počítač, popletený mechanoid a marnivý mutant vyvinutý z kočky.