*06.02.1990

Originální název: Nejbarevnější kuchařka
Nejbarevnější kuchařka KAMU
V obchodech

Populárně-naučné Odborná Biografie

O čem je kniha Nejbarevnější kuchařka KAMU?

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou. Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři. (Založil/a: Klaris)
V obchodech

Nakladatelství (rok): Nezjištěno / Jiné - 2017
ISBN: 978-80-270-2377-6

hladass
Nádherná kuchařka plná nejen skvěle chutnajících, ale i skvěle vypadajících receptů doplněných o krátké příběhy, které Kamu při putování nejen po asijských končinách potkaly... Knihu jsem dostal jako svatební dar, který jako jediný využívám prakticky každý den...
pettopet
Tuto kuchařka jsem přečetla a to doslova a do písmene. Jak se dá přečíst taková kuchařka? Inu toto není jen tak obyčejná kuchařka. Nejenom že obsahuje nádherně barevné a oku lahodící fotky jídel a překrásně stylizované kresby, ale dočtete se v ní i spoustu příběhů, které Kamu potkaly na její cestě za dobrodružstvím. Prostě můžete mít plno kuchařek, ale žádná nebude jako tato. 100 %.
wericzek
Živý a inspirativní průvodce světem barevných a zdravých jídel, která jsou nejen chutná, ale i vizuálně atraktivní. Autorka se zaměřuje na to, jak využít širokou paletu přírodních surovin k vytvoření pestrých, zdravých a zároveň chutných pokrmů. Kniha je plná receptů, které lákají na svou barevnost a zároveň vycházejí z jednoduchých, čerstvých ingrediencí. Kamu v knize spojuje kreativitu s přístupností, a to jak pro začátečníky, tak pro pokročilé kuchaře. Recepty jsou jednoduché na přípravu, ale přitom dostatečně originální, aby oslovily i ty, kteří hledají nové kulinářské zážitky. Navíc každý pokrm je navržen tak, aby byl nejen chutný, ale i výživný, což dává knize hodnotu nejen pro milovníky jídla, ale i pro ty, kdo se zajímají o zdravý životní styl. "Na barevných a voňavých olejích si ujíždím zejména v období, kdy moje zahrádka doslova bují bylinkami a já nevím, co s nimi. Jednak se dají zpracovat například do různých bylinkových pest, ale právě i do silných bylinkových olejů, kterými můžete dozdobovat vaše polévky a jiná jídla. Navíc krásně vyраdají, ale i báječně chutnají."
Adushig
Necekala jsem, ze prijde takova bichle, ale je nadherne ilustrovana a dobre propracovana. Nektere recepty jsou docela odvazne, ale tradicni a skvele dochucene.