*20.04.1981

Hrad fantomů

Originální název: The Phantom Castle (2016)
Hrad fantomů
V obchodech(180 Kč)

Sci-fi Fantasy Dobrodružné
  4. kniha v sérii Cesta šamana.

O čem je kniha Hrad fantomů?

Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Ale co je klan hráčů bez pořádného hradu? Nic. Každý správný šéf by proto měl svojí gildě sehnat pořádnou základnu. Není divu, že šaman Mahan, velitel Legend Barliony, přijme od malabarského císaře záhadný hrad Altameda. Má to ovšem jeden háček: hrad zamořili fantomové, které musí Mahanův klan nejdřív zlikvidovat.

Jenže tenhle zdánlivě jednoduchý klanový úkol nastartuje celou sérii událostí, která má mnohem větší dosah, než si kdokoliv z Legend myslel. Událostí tak spletitých, že šaman v jejich středu může spoléhat jen na intuici a instinkty. Co jiného také může dělat hráč, po kterém pasou tři nejlepší klany na serveru? (Založil/a: hory77)
V obchodech(180 Kč)

Poznámka: ePub
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Pufodedr
Nějak nevím, co si myslet. Přijde mi, že série pomalu ztrácí dech. Neuvěřitelná dobrodružství jsou ještě neuvěřitelnější, překotnější a zamotanější než dřív. Přehlednosti moc nepřidalo, že Mahan kromě své cesty šamana, Karmadontovy šachovnice a dalších dobrodružství musí naplno řešit vedení klanu. Už je toho prostě příliš.
Hrad fantomů je navíc tajemnější než ten v Karpatech a řekl bych, že se při řešení tohoto problému Mahan dopustil chyb, které dřív nedělal.

Jenže na druhou stranu je to stále ohromná, neuvěřitelně čtivá jízda. Za mě je to stále na pět *, ale jestli bude současný trend pokračovat, příští kniha už dostane čtyři *.
zoro2
Mahan získal svůj hrad, aneb jak rozepsat jednu větu na 352 stránek. Pro ty méně náročné je tato informace postačující a klidně díl suše vynechte a sáhněte po dalším, stejně se těch pár dalších drobností dozvíte nebo vyplynou v tom dalším. Nemít další dvě knihy audio, tak jsem tuto sérii po tomto díle už odpískal.
TomToman
Tento díl už mě bavil méně. Chybí mi tam vysvětlení toho, jak tohle propadnutí do světa funguje. Sledujeme jen Mahana, jak se prodírá labyrintem svých levelů a postupů plněním úkolů. Místy se mihnou postavy, které jsem pozapomněl, autor nenabízí příliš zpětnou vazbu. Pokud by si někdo přečetl jen tento díl, byl by dost zmaten. Tak nějak doufám, že další díl bude poslední (neví někdo?) a že se to vše nějak uzavře.
Helena2601
Zase příjemná zajímavá jízda. Hodnocením s ohledem na typ knihy / žánr (má očekávání tomu odpovídají a jsou v mnoha směrech schovívavá) je přesto o hvězdičku nižší, než u předchozích ze dvou důvodů: 1) linie kolem šamanismu mi přišla až moc spirituální a nudná, zbytečně roztahaná 2) linie co se Hradu týče byla celou dobu strašně tajemná a nejasná a zamotávala se dokonce víc a víc a pak až úplně na konci jen na pár stránkách vysvětlení úplně celého pozadí.
PS: Halooo Mirida Marina pořád nikde?