Zeď

Útěk z Maova nejtemnějšího vězení
Originální název: No Wall Too High: One Man's Daring Escape from Mao's Darkest Prison (2016)
Xu Hongci, Erling Hoh
Zeď
V obchodech(49 Kč)

Literatura faktu Biografie

O čem je kniha Zeď?

Mladý student medicíny Xu Hongci byl idealistou a věrným a oblíbeným členem komunistické strany. Ale jen do doby, než se ocitl mezi 550 000 Číňany, kteří byli na jaře roku 1957 nespravedlivě deportováni do pracovních táborů. Xu Hongci se rozhodl z tábora uniknout i přes mizivé šance na úspěch. Třikrát mu to nevyšlo, až nakonec po 14 letech věznění utekl. Pozoruhodný memoár popisuje jeho život a odvážný útěk z tábora, během něhož nebyl hlavní hrdina dopaden a popraven, ale dostal se zpět na svobodu. (Založil/a: Klaris)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): CPress - 2018
ISBN: 978-80-264-2076-7

mi-ib
26. 12. 2024
Zajímavé téma, které je ale rozředěné spousty ne tolik zajímavých okolností a podrobností z autorova života. To ubírá na čtivosti.
ZiggyZagg
6. 2. 2024
Poutavě vyprávěný příběh malinko kazí obrovské množství čínských jmen a názvů měst. Postupně jsem se většinu naučil ignorovat. Zjistil jsem že stačí pamatovat si opravdu jen pár důležitých.
waff
21. 2. 2022
Dobrá kniha pro rozklíčování absurdity komunistické strany Číny. Je zde odhalena nesmyslnost a demagogie myšlenek jednoho jediného člověka, bohužel tento člověk byl Mao. Středoevropan se bohužel trošku ztrácí v jménech, ale chápu že nelze jinak.