Naivní manželka
Originální název: The Innocent Wife
(2018)
Amy Lloyd
O čem je kniha Naivní manželka?
Před dvaceti lety byl Dennis Danson zatčen za brutální vraždu Holly Michaels na Floridě v Red River County. Teď je hlavním hrdinou natáčení jednoho dílu dokumentu o pravdivých trestných činech, který bere svět útokem - tvůrci se snaží odhalit pravdu a osvobodit oběti justičních omylů.Sam žije tisíce mil daleko ve Walesu, ale byla to ona, která do případu jako jedna z obhájců investovala nejvíce času. A tak neváhá a přijíždí Dennise podpořit, protože byla vždy přesvědčena o jeho nevinně.
A povede se a Dennis je osvobozen. Jenže záhy vyplouvají na světlo nová fakta, že Dennis zas tak nevinný být nemusí. Kolik dívek zmizelo v Red River a co Dennis opravdu ví? (Založil/a: Bastet)
(Zobrazit více

Kniha a s ní celý příběh balancuje na hraně. Osobně bych ji neoznačila za thriller. Spíš drama. Ono je to složité. Nejspíš jsem náročná nebo přehnaně kritická, ovšem výborný thriller na pět hvězd si skutečně představuji jinak. Čímž neříkám, že byla kniha špatná! V žádném případě! Měla jsem svou teorii. Část byla mylná a část seděla. Bavila mě gradace děje, postupné rozuzlování a dopátrávání se k úspěšnému konci Vadí mi ovšem práce s atmosférou. Autorka jako kdyby neuměla uchopit potenciál a využít všechny možnosti. Celá recenze je na blogu, odkaz v profilu :)
Samantha jednoho dne shledne dokument o vrahovi mladé Holly a o dalších divkach. Začne to víc studovat a je přesvědčena, že on to nespáchal...
Po nějakém čase se s ní rozjede přítel a ona začne být jím posedlá. Začne se s ním dopisovat a po čase za ním začne jezdit do vězení.
Zamilují se do sebe, vezmou se. Jeho nakonec propustí... Je opravdu Denis nevinný? Je opravdu tak úžasný, jak si ho vysnila? Bude se jim spolu dobře žít?
Absolutně nechápu Sam, jak se může zamilovat a žít s Denissem? Kvůli němu opustí rodný město a zemi a raději žije někde daleko po hotelech a potom v jeho rodném domě, kde se zabil jeho otec, násilník?
Dům naprosto nechutný. Dennis se k Sam vůbec nechová, tak jak by se měl manžel chovat...kdo je vlastně Lindsey, která je u nich pořád? Co má společného s Denissem? To se vlastně dozvíme všechno až na posledních stránkách.
Kniha mě absolutně nezaujala. To téma by ještě bylo celkem dobrý, ale samotný příběh o ničem. Naivní Sam, žijící s vrahem... No jsem ráda, že knihu mám už zasebou a že se díky bohu četla rychle :)
Kniha mně hlavně překvapila. Ze začátku jsem si říkala, že to s ní zkusím, ale moc šancí jsem jí nedávala. Nakonec jsem ji přečetla na jeden zátah. Je muž odsouzený k smrti vinen či nevinen? Za přečtení kniha stojí.
Tak tahle kniha pro mě byla velkým překvapením. Díky hodnocení jsem od ní moc nečekala. Ale hned od prvních stránek mě kniha chytla a nepustila, byla velmi čtivá a to i přes to, že se chvílemi nic nedělo. Za mě fajn čtení.