*01.01.1971

Má sestra a další lháři

Originální název: My Sister and Other Liars (2019)
Má sestra a další lháři
V obchodech(89 Kč)

Thriller

O čem je kniha Má sestra a další lháři?

Je Silvestr a sedmnáctiletá Sam umírá. Leží v nemocnici v posledním stadiu anorexie a nemá vůli k životu. Před rokem a půl její starší sestru Jenu napadli tak brutálně, že utrpěla poranění mozku a ztrátu paměti. Policie příklad nevyřešila, a tak si Sam začala hrát na detektiva a pokoušela se ze sestřiných vzpomínek poskládat, co se té strašlivé noci stalo. Narážela ale jen na další a další tajemství a teď se cítí zrazená, bezmocná a osamělá. Samin terapeut Clive se ale s takovým koncem nehodlá smířit. Když do nemocnice dorazí pozůstalost po Samině matce včetně krabice fotografií, uzavře s dívkou dohodu: pokud nechce, aby jí nechal násilně podat nitrožilní výživu, musí postupně o každé fotce čtvrt hodiny mluvit. Clive doufá, že když se Sam postaví své minulosti čelem, bude to pro ni dobrou terapií. Jenže cesta k uzdravení je nebezpečná. Sam totiž nelhala jen svým lékařům – skrývala temná tajemství i před sebou samotnou. (Založil/a: motolka)
V obchodech(89 Kč)

ISBN: 978-80-204-5297-9
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Monča Eichenbaumová
Silný příběh plný zvratů až dokonce jsem netušila jak to opravdu dopadne. Poutavě napsáno. Doporučuji.
Miri
Sammy nedá spát nevyřešený případ napadení její sestry, která skončila s těžkým poraněním mozku a snaží se sama vypátrat, co se stalo. Rozuzlení případu jsem nečekala, tudíž oceňuji, že to nebylo jasné už od půlky knihy (aspoň pro mě) a nečekala jsem druhou půlku na potvrzení mojí teorie. Přeskakování do současnosti na klinice pro poruchy příjmu potravy a do minulosti mi vůbec nevadilo. Kniha byla velmi dobře čitelná, zábavná, nenudila jsem se ani u jedné části. Závěr zůstal značně otevřený, ačkoliv mi to nevadilo, hlavní zápletka byla vyřešená dostatečně.
Erika Kekelyová
Zvláštne desivý príbeh, z pohľadu toho, čo všetko sa dokáže ututlať ak sa chce. Príbeh sa začína v nemocnici, na oddelení ANA, kde sa 17 ročná Sam lieči s anorexiou. Vedúci nemocnice Clive sa podujme na jej oslobodení a navrátení do normálneho života. V retrospektíve sa preto dozvedáme ako sa na oddelenie dostala a čo bolo spúšťačom jej ochorenia. Príbeh bol pútavý, čítalo sa to dobre, i keď téma bola dosť ťažká. Na jesenné čítanie ideálne
Mallory
Příběh je poutavý a nepředvídatelný. Prolínání současnosti a vzpomínek je také dobře promyšlené.
Bohužel mě styl psaní nedokázal vtáhnout do děje a do dalšího čtení jsem se musela spíš nutit, než že bych se těšila.