Libuše Koutná

Libuše Koutná, Josef Lamka, Jaroslav Němeček
Brontosaurus Alík
V obchodech

Komiks Humorné Dětské
  191. kniha v sérii Čtyřlístek.

O čem je kniha Brontosaurus Alík?

Čtyřlístek je na výletu v Alpách. Všichni zkouší lyžovat, nikomu to ale příliš nejde a Bobík ujíždí neznámo kam, nejde mu zastavit. Myšpulín zavolá na horskou službu, okamžitě vyjíždí četa záchranářů - bernardýnů. Záchranáři chytí stopu a začnou hrabat ve sněhu, vyhrabou ale hlavu brontosaura, který po loku rumu ožije. Bobík uvízl na stromě nad brontosaurem, Bobík se po brontosaurovi sklouzne na zem. Čtyřlístek se rozhodne brontosaura si nechat a odvézt ho domů, pojmenuje ho Alík. Alík je nejdražší domácí zvíře, domů se nevejde, tak musí být na zahrádce. Soused, kterému Alík okusuje zahrádku zavolá policii. Policista Čtyřlístku sdělí, že se musí Alíka zbavit. V akademii nemají o živého brontosaura zájem, v zoo už vůbec ne, tak ho Čtyřlístek věnuje filmovým ateliérům, kde už si Alíka zabírají do různých filmů. Čtyřlístek je v kině a sleduje film s Alíkem, hraje naštvanou obludu, po které lidé střílejí. (Založil/a: lukyn)
V obchodech

Nakladatelství (rok): Čtyřlístek - 1992

Yunnan
10. 9. 2023
Čtyřlístek - boží a dokonalý komiks mého dětství, který jsem miloval a stále i po téměř padesáti letech miluju. A pamatuji si, jak jsem na každé nové číslo nedočkavě čekal a horko těžko sháněl, většinou tedy spíše moje mamka. A jakou radost jsem z něj vždycky měl.
Lenka střelenka
3. 2. 2022
Čtyřlístek jsem četla jako malá holčička.
Tenkrát byla Fifinka má velká hrdinka a nejoblíbenější postava ze všech.
Komiks je psán vtipnou i poučnou formou.

Tenkrát, když se naše knihovna zavírala a stěhovala se jinam, tak jsem měla potřebu si vypůjčit veškerý Čtyřlístek, který tam byl. - A že jich bylo. :D V létě jsem měla o zábavu postaráno.

Když jsem je nesla domů, tak to šlo. Knihovnu jsem měla od baráku pár kroků, ale to vracení to bylo horší. :D
Má srdeční záležitost a ty vzpomínky… :)