*21.05.1948

Pomsta ženy středního věku

Originální název: Revenge of the middle-aged woman
Pomsta ženy středního věku
V obchodech(49 Kč)

Román Romantické

O čem je kniha Pomsta ženy středního věku?

Rose myslela, že má všechno: skvělé manželství, dobře vychované dospělé děti, krásný dům a milovanou práci. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když jí její manžel Nathan zčistajasna opustí kvůli mladší milence, z níž se vyklube Rosina kolegyně a kamarádka. Zároveň přichází o práci a hrozí, že přijde i o dům, o který celá léta s láskou pečovala.

Pro Rose začíná černé období, kdy se utápí v lítosti, zlobě, hledání momentu, kde udělala chybu. Postupně se odpoutává od manžela, od dětí, které mají už svoje dospělé problémy, a začíná se věnovat sama sobě. Obnovuje svůj vztah se svou první láskou. Začíná znovu pracovat a být úspěšná.

V závěru knihy se Rose dostává satisfakce a to jak od jejího manžela, tak i jeho milenky Minty. (Založil/a: Bastet)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): Argo - 2008
ISBN: ISBN 978-80-257-0039-6

Bastet
12. 12. 2010
Milá knížka o vztazích, sebeúctě a odrážení se ode dna. A jak se praví ve španělském přísloví, nejlepší pomsta je být šťastný. :)
marta-b
13. 1. 2017
Román o rozpadu jednoho manželství a přitom autorka nezabředla do klišé. Moc se mi popis celé té zápletky a životních změn hlavní postavy líbil a bavilo mě to číst.
Lujika
21. 6. 2017
Obsahuje spoiler spoiler Tak to bylo zvláštní čtení. Nejdřív jsem přemýšlela, jestli to za můj čas vůbec stojí, protože námět i styl příběhu mi trochu nesedl. Ale jak se příběh rozvíjel, tak mě knížka hodně vzala a nakonec jsem nechtěla ani spát, jak jsem byla zvědavá na další a další kapitoly.
Příběh je docela prozaický. Manželský pár, dvě již dospělé děti a manžel se zakouká do mladší. Kdyby jen mladší ženy, ona je to i v podstatě její přítelkyně a kolegyně, která jí připraví nejen o manžela, ale i o práci. Jenže, a to je na knize právě zajímavé, se hlavní hrdinka a zrazená žena Rose nezhroutí, ale pomalu se začíná nadechovat k novému životu a vlastně svým životem a přístupem naplní staré španělské přísloví, které říká: Žít šťastně je tou nejlepší pomstou. V případě Rose se ale nejedná o pomstu, ale o jistou formu uvědomění si své vlastní hodnoty. A i když na počátku krachu manželství by dala cokoliv, kdyby se muž vrátil, na konci knihy, kdy muž zjišťuje, že udělal chybu, má Rose už dostatek sebevědomí a svobody, že nechce znovu začínat slepovat rozbitý vztah, ale chce jít už svou cestou.