Babky
O čem je kniha Babky?
V jednom domě žijí tři trochu praštěné babky. Vomáčková, Kvasničková a Zelí. Přátelí se spolu a každý den na sebe pokřikují z patra do patra, protože bez sebe nemůžou být. Jsou každá jiná, a možná právě proto spolu zažívají ve svém běžném životě neuvěřitelnou bžundu a užívají si každou vteřinu svého života: vaření, nákupy, procházky po lese, divadlo, a dokonce i nudu. Ukáže se třeba, že Vomáčková je náměsíčná, Kvasničková se šíleně bojí zubaře a Zelí má ty nejdivočejší nápady. Taky že nejsou jen babky, ale taky babičky. Hlavně ale, že i když se na sebe naštvou, určitě se zase udobří. Kniha plná radosti ze života od babičky – a taky maminky, herečky, zpěvačky a režisérky – Marky Míkové je určená ke společnému čtení babiček (i dědečků!) s jejich vnoučaty. Vtipnými ilustracemi ji dotvořila výtvarnice ještě školou povinná, talentovaná Kristina Fingerlandová. (Založil/a: trbuch)
jarabr
Tak nevím pro koho je tohle myšlené. Děti to podle mě bavit nebude a pro dospěláky celkem nuda. Ač má knížka jen 48 stránek, nedokázal jsem ji dočíst. Kniha se tváří jako humorná, ale nějak nebylo čemu se smát.
Od začátku až do konce vtipné, Vomáčková, Kvasničková a Zelí jsou klasické pavlačové dámy...knížka pobaví spíš dospělé než děti.
Pro Marku Míkovou mám slabost už někdy od 80. let. Obdivuji její smysl pro humor i fantazii. U této knihy jsem si také kladl otázku, pro koho je vlastně napsaná. Myslel jsem si, že život babek bude pro děti poněkud odtažité téma, ale podle ohlasů na tomto fóru i jinde se zdá, že se kniha dětem líbí. A dospělí? Myslím, že hodně záleží na tom, jestli je dospělý čtenář schopen přijmout laskavý humor této knihy a nechat se vést fantazií autorky. Já jsem se při čtení mile bavil, nechal se unášet jednoduchým příběhem a oceňoval, že je většinou zakončen vtipnou pointou.
Jednoduše skvělá kniha, u které jsem se báječně bavila. Babky jsou trochu praštěné, takže je s nimi sranda, jsou milé a mají jedna druhou... a třetí :-) Docela jim ten jejich život závidím. Dlouho jsem se u čtení takhle neusmívala. Jediná drobná výtka je, že krmí labutě přesně tím, čím se labutě krmit nemají. Snad to rodiče dětem vysvětlí. Doporučuji.