*1989

Má první láska

Originální název: My First Love (2018)
Má první láska
V obchodech

Young Adult Romantické
1. kniha v sérii Newfort.

O čem je kniha Má první láska?

Cassidy původně jen chtěla pomoci kamarádce, která se neuměla rozejít se svým přítelem. Místo toho získala pověst člověka, který dokáže zničit vztahy během jednoho dne. A spolužáci jsou jí za tuto „službu“ ochotni platit! Jednou z nich je i přítelkyně pohledného a arogantního Coltona – a ten se s Cassidy vsadí: namísto rozdělování párů by měla spojit dva spolužáky. Aniž by si uvědomovala, do čeho ji Colton vmanipuloval, sázku přijímá. A tak ji čeká spousta intrik, ale i tajných polibků a první láska. (Založil/a: icekafe)
V obchodech

Nakladatelství (rok): CooBoo - 2019
ISBN: 978-80-7544-816-3

Pedruska01
Spatřovala jsem tuhle knihu jako jednoduchou, milou, romantickou a dokonale letní záležitost, která bude umět pohladit po duši. Tahle kniha to vážně všechno má a splňuje. Četlo se to velmi dobře a i styl byl v pořádku. Dostala jsem přesně to, co jsem si představovala, ne-li víc. Jsem s tímhle počinem spokojená, až na jednu větší výtku, která se týká naopak korektury. Sem tam překlep přehlídnu, ale v téhle knize se tedy někdo pořádně vyřádil, anebo spíše naopak - vykašlal se na to, byla jich velká spousta a dělalo to katastrofální dojem, bohužel, a je to velká škoda.
Hlavní hrdinku Cassidy jsem si oblíbila, neměla jsem s ní žádný problém, až ke konci v určitých pasážích, asi bych prostě osobně odešla místo toho, abych plácala zbytečnosti, tak jako ona. Každopádně líbil se mi její charakter, humor i to jisté ofrknuté chování a sarkasmus, který používala především při rozepřích s Coltonem.
A Colton, druhý hlavní hrdina, z delší části příběhu prostý nepřítel č. 1, to byl kluk, kterého si nešlo neoblíbit. Ta postava si mě získala, a to velmi brzo. K němu taky nemám špatného slova, naopak. Líbilo se mi, jak ti dva proti sobě zápasili ve slovních přestřelkách, jak jeden druhého chtěli co nejvíc srazit na zem. Jak se Colton objevil vždycky tam, kde to málo kdo čekal a vždycky se s tím spustilo jistý vzrůšo. Já jsem takový fanoušek tohohle kočkování, takže tyhle pasáže, kde byli spolu jsem si užívala nejvíc.
Příběh byl, jak jsem již na začátku uvedla, hrozně milý, bavil mě a líbil se mi. Je to počin jako stvořený pro léto, protože především k němu nějaká ta první láska prostě patří. Je to sice věc o náctiletých, ale tentokrát mi vůbec nepřišlo, že bych se měla cítit nepatřičně, respektive staře, při čtení, což je o to lepší. Romantická linka byla jednoduchá a hezká. Něžná a nezkažená. Žádný sex, pouze polibky. Což je nevinná kombinace, při které se musíte pousmát.
Nesmím zapomenout ještě na vedlejší postavy. Líbila se mi Lorn, nejlepší kamarádka Cass a taky Theo, bratranec Coltona. Ta zápletka byla vážně dobrá, dokonce se tam mihl i můj oblíbený trojúhelníček a trochu mě mrzí, že tihle dva taky nenalezli úplně to své štěstí, ale kdyby tomu tak bylo, mohlo by to evokovat něco ve smyslu, že si na sebe snad zbyli. Takže byť mě to vůči nim mrzí, jsem za to ve skutečnosti ráda. A ještě pár slov k mámě Cassidy. Na první pohled to byla vážně otřesná "matka". Nelíbilo se mi, co vyvádí - sobě a především své rodině. Drželo mě to celkem dlouho, až do pasáže, kdy měly děvčata po hádce a Camille si prohlížela fotky. Ve skrytu duše nebyla tak špatná, ale ten prezent sama sebe? Nic lichotivého.
Tohle dílko od mladé autorky za mě osobně doporučuju a hodnotím plným počtem, tak i tak. Třeba se s ní ještě někdy setkám u dalších výtvorů, a pokud ano, tak se celkem těším. :)
Věra Zdražilová
Zjišťuji, že na tyto knížky jsem asi stará, příběh mi přijde takový povrchní, nejde o nic hlubokého. Na rychlou oddechovku to ujde, ale nic extra v knížce čtenář nenajde. A to mám jinak tyto románky ráda :)
evinecka
Jo', kde jsou ty časy - prvních lásek...
Byla to pěkně napsaná kniha a i když je určená mladým, dobře se četla.

Říká se, že na první lásku se nezapomíná, protože má v srdci zvláštní místo.
Až doteď jsem netušila, co to znamená, ale když jsem teď ležela po boku
Coltona Danielse, pochopila jsem.
nela.novak
kniha se mi líbila od první strany a autorčin styl psaní mě moc oslovil - vypráví hodně čtivě a své postavy hezky popsala. hlavní postavy jsem si oblíbila a musím zmínit i romantickou linku, která byla hezká a jednoduchá. jediná věc, kterou musím vytknout, jsou překlepy, které mě při čtení hodně rušily. knihu jsem zařadila mezi moje oblíbené a moc se těším na přečtení druhého dílu.