*15.09.1890 - †12.01.1976

Originální název: Death in the Clouds
Smrt v oblacích
V obchodech(49 - 439 Kč)

Román Detektivní
  12. kniha v sérii Hercule Poirot.

O čem je kniha Smrt v oblacích?

Román líčí vraždu francouzské ženy v letadle přímo před očima Hercula Poirota.
Hercule Poirot cestuje letecky z Paříže do Londýna. V půli letu stevard zjistí, že jedna z pasažérek je mrtvá. Nehodu vyloučí vzápětí sám Poirot, když na podlaze najde foukací šipku. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(49 - 439 Kč)

Nakladatelství (rok): Knižní klub - 2013
ISBN: 978-80-242-3995-8
Nakladatelství (rok): Československý spisovatel - 1991
ISBN: 80-202-0280-3
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

vladislaus
Zjistil jsem, že z knih Christie jsem už asi vyrostl. Kniha mne nebavila ani jako oddychová četba. Pobavila mne akorát scéna ze soudní síně.
Anael
Souhlasím s ostatními, že autorka napsala i lepší knihy, ale já osobně si nemohu příliš stěžovat. Zápletka povedená, vyřešení případu mě zaujalo. Musím říct, že jsem vraha neodhadla, a to je dobře. Právě proto mě Agatha tolik baví.
sgjoli
Příběh Smrt v oblacích jsem kdysi viděla zfilmovaný s Davidem Suchetem jako Poirotem, ale mnoho jsem si nepamatovala, tak bylo na čase si toto dílko připomenout.
Zápletka sama o sobě nebyla špatná, ale zároveň nemohu říct, že bych z toho byla vysloveně odvařená či se nějak hlouběji ponořila do děje a cítila se nějak napnutá či připoutaná. Postavy mi trochu splývaly, nějak mi nepřipadaly výrazné, že bych si k nim vysloveně vytvořila nějaký vztah - spíš mi byly tak nějak jedno. Zase ale musím říct, že jsem neodhadla pachatele, z čehož mám radost, protože to mám u detektivek ráda, když mne autor(ka) dokáže převézt na celé čáře. A to se autorce povedlo.
No, nakonec 3 hvězdy.
antoniana
Za mě se jednalo o skvělý díl s Herculem. A samozřejmě jsem na vraha nepřišla a přitom to byla tak sympatická postava!

Co by Vás mohlo zajímat

1. Jaký žánr kniha Smrt v oblacích představuje?
Kniha Smrt v oblacích je detektivní román s vraždou.
2. Pro jaké čtenáře je tato kniha vhodná?
Kniha je vhodná pro čtenáře, kteří mají rádi klasické detektivní příběhy a případy s vyšetřovatelem Herculem Poirotem.
3. Kde se odehrává hlavní část příběhu?
Hlavní děj příběhu se odehrává v letadle během letu z Paříže do Londýna.