*21.10.1959

Bitva o Atlantidu

Originální název: Battle for Atlantis (2004)
Bitva o Atlantidu
V obchodech(69 - 79 Kč)

Sci-fi Válečné Historie
  6. kniha v sérii Atlantida (Greg Donegan).

O čem je kniha Bitva o Atlantidu?

Stín nás napadl už v minulosti. Před deseti tisíci lety způsobil zánik Atlantidy a rozvrátil tuto nejpokročilejší lidskou civilizaci natolik, že po ní zbyly jen mýty a legendy. Pokusil se zničit celý svět z Bermudského trojúhelníku, z Ďáblova moře a z Kambodže. Nyní odčerpal ze Země ochrannou ozonovou vrstvu. Odvěký nepřítel lidstva se nezastaví, dokud nepromění svět v mrtvou planetu. Bývalý příslušník Speciálních jednotek Eric Dane už několikrát pomohl odvrátit bezprostředně hrozící katastrofu, ale Zemi docházejí možnosti. V Prostoru mezi světy se vydává na cestu portály, které propojují paralelní světy, jejichž dějiny se ubírají různými směry. Washington je opuštěným místem, ale v Paříži stojí moderní mrakodrapy a z Eiffelovy věže vlají vlajky s hákovými kříži. V budoucnosti více než dvě miliardy lidí zahynuly poté, co roztály polární ledovce. Dane a jeho spolubojovníci z řad amerického námořnictva musejí objevit portál vedoucí na svět Stínu... Co ale dokážou se zbraněmi další generace, až dospějí na území nepřítele? Jedinou jistotou je, že Země umírá a že konečná bitva s dávným nepřítelem už začala. (Založil/a: Bred)
V obchodech(69 - 79 Kč)

Nakladatelství (rok): BB art - 2009
ISBN: 978-80-7381-482-3

HELLBOY-DB
Tentokrát to autor zkusil přes dva příběhy z minulosti, bitvu u Gettysburgu a bitvu angličanů s kmenem Zulu, ale dopadlo to téměř stejně, obě měly téměř nulový přínos pro hlavní linii. Kdyby se ale místo nějaké z nich více prostoru věnovalo současnosti, mohlo to dopadnout líp. Takto jsem se dozvěděl jen něco o historii a to hlavní o co tu od počátku této knihy šlo, velkolepý finální souboj se Stínem, se nakonec stal spíše druhořadým a odbyl se na pár stranách ===60%.

Velká škoda promarněné příležitosti, potenciál byl velký a Greg to v závěru tak zabil, ale hodnocení série zůstává na ** 80% **
Patrik Schneider
"Bitva o Atlantidu: Epické finále série Atlantida plné akcie, napätia a dramatických odhalení. Záverečný boj proti Stínu prináša nezabudnuteľný zážitok.