Její děsivá souměrnost
Originální název: Her Fearful Symmetry
Audrey Niffenegger
O čem je kniha Její děsivá souměrnost?
Další román autorky úspěšné a zfilmované knihy Zakletý v čase.Dvojčata Julie a Valentýna se po smrti tety Elspeth nastěhují do jejího bytu poblíž londýnského hřbitova Highgate. Jakmile se seznámí s Elspethiným přítelem Robertem, který po milované družce stále truchlí, a asociálním tvůrcem křížovek Martinem, který s obává překročit práh svého bytu, vše jako by směřovalo k dvojitému milostnému románku. Události však naberou nečekaný spád, když neviditelná ruka napíše do prachu na klavíru znepokojivou větu: Jsem tady, Elspeth. (Založil/a: z-u-z-a)
Kniha mě zklamala. Četla jsem Přemožitele času, který se mi zdál celkem dobrý, tak jsme se těšila na další knihu A. Niffeneggerové. Zápletka, kterou si autorka vybrala, byla velmi netradiční a anotace knihy slibovala nevšední čtenářský zážitek. Bohužel byla kniha napsaná spíše stylem dětské literatury, což by tolik nevadilo, ale trochu mi nesedl naivní tón postav a v určitých pasážích jsem se nemohla zbavit dojmu, že čtu brak patřící spíše k dílkům "čevené knihovny", než ke kvalitní současné literatuře.
Obsahuje spoiler
Cetlo se to dobre, napeti tam je a libil se mi pribeh. Bohuzel ale, kdyz prijde na hlavni zapletku tak uz tusite jak to cele dopadne. Co se tyce jinych veci, tak vas ani neprekvapi laska Roberta a Valentiny. Prekvapi vas vsak "vzplanuti" Julie a Martina. Proc? Protoze ji je 21 a jemu pres 50. Nejspis nebudete mit radi Elspeth a cele to velke tajemstvi s jeji sestrou vam nakonec prijde uplne stupidni. Ja jsem zklamana. Hlavne z konce. Ale tak co. Spatne to nebylo :)