*31.10.1920 - †14.02.2010

Originální název: Blood Sport
Cena krve
V obchodech(49 - 379 Kč)

Detektivní Román
#anglická literatura  #britská literatura  #cestování po světě  #dostihy  #flirt  #koně  #napětí  #pokus o vraždu  #usa  #vyšetřování  #zločiny  (Zobrazit více   ) #zrada  (Skrýt více   )

O čem je kniha Cena krve?

Gene Hawkins přichází dnes a denně do styku s velkým zločinem, ale strach nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život nemá smysl, smrti se vyhýbá, jen aby dostál profesionální povinnosti. Před depresemi ho má zachránit i nové vyšetřování - americkému příteli jeho šéfa beze stopy zmizel už druhý vzácný hřebec určený k chovu. A sám majitel koně málem přišel o život při nešťastné náhodě, která však nebyla náhodná, to Gene umí rozeznat. A tak se vydá do Spojených států, kde za dramatický okolností odhaluje rafinovaný zločin a na prahu smrti poznává i cenu života. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(49 - 379 Kč)

Nakladatelství (rok): Olympia - 1978
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Pufodedr
Tohle je snad první Francisova kniha, ve které hlavní hrdina působí opravdu konzistentně a svým způsobem i věrohodně. Do děje sice stále zasahuje náhoda a ledacos se dá předvídat, ale oba tyto prvky jsou do děje zasazeny velmi obratně, takže vůbec nepůsobí rušivě.
Jedná se tedy o první Francisovku, kterou hodnotím pěti * bez jakýchkoliv výhrad.
Rames
Moje první Francisovka mě příjemně překvapila. Trochu přecitlivělý a depresivní agent tajné služby se vydává na žádost nadřízeného do USA, hledat ztracené koně. Ve svém osobním volnu přibere na cesty i dceru svého šéfa a zápletka je zde. Není to strhující ani nijak moc napínavé ale děj plyne hladce a nikde nezadrhává.Příjemné čtení po náročné literatuře.
Katka Š
Když jsem se prokousla nudným začátkem,kniha mě bavila. Zajímavá zápletka a konec, který jsem nečekala.
lipb4406@gmail.com
Úžasná a napínavá, dobrodružná kniha. Prekvapil ma kôň, ktorý jedol sardinky. Inak príbeh úplne super.