Na válečné stezce
Originální název: The Warrior's Path
(1980)
Louis L'Amour
3. kniha v sérii Sága rodiny Sackettových.
(Zobrazit více O čem je kniha Na válečné stezce?
Děj se odehrává kolem roku 1620.Kim Ring Sackett byl nejstarší Barnabášův syn. Yance jeho mladší bratr, se oženil. Sestru, Yanceovy ženy spolu z další dívkou unesou neznámí otrokáři, kteří mají pomocníky na americkém pobřeží. (Založil/a: Francoa)
Příběh byl dobrý, za příběhy Barnabáše nezaostává a sleduje klasické schéma muž, žena, záporák. Tady v kulisách pirátského karibského přístavu. Já byl spokojený.
3. díl - Osadníci pronikají dál a dál do Modrých hor a stávají se z nich trapeři a lovci. Tenhle díl má všechno, co má mít: stíhání zloduchů, plachetnice v bouři, boje s Indiány, odbočku na exotické Haiti. Je to sice „jen“ dobrodružný román, ale kromě postupu osidlování si všímá i novoanglického náboženského fanatismu (pálení čarodějnic) nebo fenoménu otroctví v Karibiku. Kin jako hlavní hrdina je sympatičtější než Barnabáš, protože se nebere až tak vážně.