*20.02.1912 - †30.01.1994

Nakladatelství (rok): Odeon - 1983
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Pufodedr
Planetu opic trochu znám jako film a nikdy mě to nezaujalo, tudíž jsem ji nečetl (proto jsem si taky dal do přečtených Most přes řeku Kwai jako samostatnou knihu). Hodnotím tedy jen Most:

Nevím, nebyl to můj šálek čaje...
Vlastně nemám co bych knize vyčetl; bylo to skvěle napsané a geniálně vymyšlené. Jsem přesvědčen, že to mělo i hloubku a výrazný přesah. Akorát ke mně z něj skoro nic nedoputovalo. Částečně to přičítám tomu, že válečnou literaturu tohoto typu nemusím, částečně je to způsobeno momentálními vedry, ve kterých jsem nad tím moc nezvládal přemýšlet.
Lydie Dostálová
Planeta opic mne nezaujala, ale Most přes řeku Kwai je nádherně vyprávěn. Později jsem viděla filmovou verzi - a film mě nezklamal, měla jsem stejné pocity jako při čtení knihy. Doporučuji.
Lukáš Malý
Obojí znám jako filmy. Planetu opic jsem již kdysi četl jako samostatnou knihu, ale i přesto jsem ji přečetl znovu (film patřil mezi mé oblíbené filmové série). Jak u Mostu, tak u Planety jsou občas pasáže, které mi tam vadily - příliš dlouhé obkecávání, ale jako celek jsou obě velmi kvalitní.