*05.04.1954

Stíny zůstávají

Originální název: Shadows Still Remain (2009)
Stíny zůstávají
V obchodech(49 Kč)

Detektivní Román

O čem je kniha Stíny zůstávají?

Prodloužený víkend svátku Díkuvzdání mohl proběhnout v poklidu, kdyby ovšem zrovna tehdy na stole Darlene O'Haraové, detektiva sedmého okrsku, nepřistálo hlášení o pohřešované studentce Newyorské univerzity. Krásná a oblíbená Francesca Penaová se sešla večer s přítelkyněmi, ale domů, kde na ni čekal bývalý přítel, který přijel na návštěvu, se už nevrátila. Poté, co je vzápětí na staveništi nalezeno tělo zohavené dívky, převezme případ oddělení vražd a O'Haraová se má vrátit k vyřizování běžné agendy: drobným krádežím a pouličním rvačkám. Jenomže sama je matkou osmnáctiletého syna a nehodlá se jen tak smířit s představou, že mladé děvče, které všichni vychvalují, bylo náhle surově zavražděno zdánlivě bez jediného důvodu. Pouští se do pátrání na vlastní pěst, a i když přitom riskuje svou kariéru, pokusí se zabránit newyorské policii, aby se dopustila osudné chyby. (Založil/a: malc8k)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): Knižní klub - 2011
ISBN: 978-80-242-3053-5

illy
11. 4. 2013
Dost dobrá detektivka. Darlen je sympatická vyšetřovatelka se sklony k nadměrnému pití, čekající na svůj první velký případ. A když přijde je nucena hrát sólovou hru, jak proti vrahovi, tak proti svým nadřízeným. A jak se dostává hlouběji, čeká nás nejedno překvapení a to je to hlavní, proč jsem nemohl knihu odložit. Rozhodně doporučuji.
Šárka Knihomolka
23. 4. 2016
Průměrná detektivka, možná i slabší průměr. Nijak mě nepohltila, obtížně jsem se prokousávala velkým množstvím názvů ulic, parků, budov. Žádné napětí, žádné výrazné postavy. Hlavní hrdinka nezajímavá, vynikala snad jen svou slabostí pro alkohol. A na konci zůstaly nevyřešené otázky, takže za mě tři hvězdičky.
JarKun
8. 10. 2017
Obstojná detektivka s velmi zajímavým závěrem, který na jejím hodnocení hodně přidal, když z ničehonic převrátil naruby náhled na několik základních postav děje, včetně samotné oběti Francescy Penaové. Hlavní hrdinka poněkud kontroverzní, trošku ve stylu Harryho Holea, na druhou stranu alespoň lépe uvěřitelná.