Jiří Havelka
Jiří Havelka
*17.06.1980

Vlastníci

Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí.
Vlastníci
V obchodech(89 - 178 Kč)

Humorné

O čem je kniha Vlastníci?

Knižní vydání scénáře (přepisu filmových dialogů) s úvodem Petra Fischera provázejí fotografie z filmu i z natáčení, rozhovor s Jiřím Havelkou, jeho mimořádná úvaha o divadle Sametová simulace, přehled jeho dosavadní práce a výběr z diváckých ohlasů na film.

První film režiséra Jiřího Havelky Vlastníci je nejpovedenější současnou satirou české kinematografie za poslední roky. Schůze majitelů bytů, kteří se nedokážou na ničem shodnout, je podobně hořkou komedií, jakou bylo Formanovo Hoří, má panenko. V kinech Vlastníky vidělo víc než 300 000 diváků.
Film získal tři České lvy (Jiří Havelka za scénář, Tereza Ramba a Klára Melíšková za vedlejší role). (Založil/a: icekafe)
V obchodech(89 - 178 Kč)

Nakladatelství (rok): Novela bohemica - 2020
ISBN: 978-80-88322-12-2

Favone
Knihu jsem poslouchala jako audio a u poslechu jsem se dost bavila. Ráda bych se podívala i na divadelní zpracování.
Kackac1977
Audiokniha
Tak nevím jestli je to víc vtipné nebo děsivé. Když jsem ještě bydlela v bytě, tak jsem pár schůzí zažila. Tato knížka právě skvěle umí zachytit tu atmosféru, že si každý mele svoje, a nespojí se to ani kdyby jste se rozkrájeli. Knížka je taková super jednohubka na odpoledne.