*23.12.1947

Třetí říše

Kronika
Originální název: The Third Reich: A Chronicle (2010)
Třetí říše
V obchodech(99 Kč)

Historie Válečné Literatura faktu

O čem je kniha Třetí říše?

Autor Třetí říše Richard Overy je profesorem historie na univerzitě v Exeteru. Je též členem Britské akademie. Napsal více než dvacet knih zabývajících se diktaturami a válkami, především druhou světovou válkou. Patří k nim mj. Letecká válka 1939–1945, Proč Spojenci zvítězili, Ruská válka a Diktátoři, za niž získal Volfsonovu cenu za historii. Jeho nejnovější kniha nese název 1939 – odpočítávání k válce. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(99 Kč)

Nakladatelství (rok): Fortuna Libri - 2011
ISBN: 978-80-7321-544-6

pirana
Výborná kronika a skvelé spracovanie témy. Bavili ma všetky tie vsuvky v pobode listov, novinových článkov, dokumentov a bolo dobré vidieť aj iné, než notoricky známe fotografie z tejto temnej doby. Rozhodne ma táto práca pána historika nalákala na ďalšie jeho knihy.
IOIOIO
Jak už to u autora bývá, precizně zpacované téma, tentokrát stručné dějiny celé Třetí říše. Přitom klasicky poutavě a čtivě podáno. Potěšilo mě, že jsem i v této knize zase nalezla nové informace, přestože knih s podobnou tématikou jsem přečetla víc než dost. A hodně překvapily velice kvalitní (a opět i neznámé) fotografie.