*18.02.1929 - †22.08.2024

Poprvé vydáno celosvětově: 2021
Až na vrchol
V obchodech(89 - 232 Kč)

Historie Román

O čem je kniha Až na vrchol?

Píše se rok 1375. Moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský umírá a vládcem Moravy se stává jeho syn Jošt. Ctižádostivý mladý muž se ujme vlády pevnou rukou a započne obdivuhodnou politickou kariéru, kterou završí v roce 1410 titulem krále Svaté říše římské. Cesta ke koruně je ovšem trnitá a plná svárů s vlastními bratry či uherským králem Zikmundem. Vysněný trůn si Jošt neužije dlouho… (Založil/a: Uzavřený_účet_22758)
V obchodech(89 - 232 Kč)

Nakladatelství (rok): Brána - 2021
ISBN: 978-80-242-7275-7

Věra Zwachová
18. 6. 2022
Pěkně napsaný příběh o málo známém Lucemburkovi. V knize je mnoho postav se spletitými příbuzenskými vztahy a to natolik, že se místy ztrácí i autor sám. Přesto je to zajímavá část našich dějin a líbí se mi sledovat především jeho rodinnou cestu. Dostane se Jošt ke svému životnímu snu? A pokud ano, tak za jakou cenu?
Toto je má třetí kniha od tohoto autora a obdivuji na něm, že dokáže napsat historický příběh z různých období.
Alinka Malinka
7. 1. 2022
Přišlo mi to takové polovičaté... dějově to vcelku ušlo i jazykové prostředky....ale nevtáhlo mne to.... potenciál byl podle využit tak na 30-40%
TCG
26. 6. 2022
Kniha mě zklamala. Hned na prvních stranách je hrubá nesrovnalost - Zikmund Lucemburský je uveden jako synovec Jošta Lucemburskeho (byli bratranci). Služka Bohdana je v rámci jedné strany přejmenována na Johanu, dále je opět Bohdanou. V jedné kapitole byl bratr Jošta mrtvý, ale v další ožil. Příběh je matoucí. Předchozí autorova díla se mi líbila, toto se bohužel nepovedlo.