Svůdkyně
Originální název: The Temptress
(1986)
Jude Deveraux
14. kniha v sérii Montgomeryové.
O čem je kniha Svůdkyně?
Román o mladé novinářce Chris, která si musí vybrat mezi dvěma muži - kariéristou Asherem a mužným Tynanem. Cestou domů přes nebezpečný prales se Chris zamiluje do Tynana, ten ji však z různých důvodů odmítá. Přesto se nakonec do ní zamiluje také. Když cesta skončí, Tynan odejde a jediná vášnivá noc Chris a Tynana bude mít následky...Asher Chris přesto požádá o ruku, jelikož mu jde jen o peníze. Naštěstí se na poslední chvíli Tynan dozvídá, že jeho původ je jiný (lepší) než si myslel a může se o Chris ucházet také.. (Založil/a: Martina)
(Zobrazit více
Všechna vydání
Všechna vydání
Chris přes matku patří ke klanu Montgomeryů. Její charakter je občas zábavný, ale většinu času dost otravný. Asher a Tynan ji unesou na příkaz jejího otce, který si přeje, aby se provdala za Ashera. Jeho dcera má však vlastní hlavu.
Zápletka kdy dva soupeří o jednu se mi moc líbí a taky to, že je v knížce i napětí. No a ten konec ... ach ach ach.
Slabší kus autorky. Snaha o obvyklý sentimentálně šťastný konec selhala. Ve výsledku je to pěkný příběh s fantasmagorickým, za vlasy přitaženým koncem.