Dobyvatelé 1-2
1. Horda živých, 2. Chetitská past
Originální název: La horde des vivants, Le Piège Hittite
(2011)
Sylvain Runberg, François Miville-Deschênes
1. kniha v sérii Dobyvatelé.
(Zobrazit více O čem je kniha Dobyvatelé 1-2?
Vojsko Chetitů táhne světem a dobývá jednu zemi za druhou. Aby kočovné kmeny Skýtů přežily, rozhodnou se obnovit staré spojenectví zvané Horda živých a společně se postavit nepříteli. Do sídla spojenců přijíždí vyslankyně Babylónie, aby byla svědkem krvavých magických rituálů, zákulisních bojů o moc, zrad i vražd. Nádherně kreslená série, ve které se spojuje historická realita s nadpřirozenem. (Založil/a: Filip František Novák)
Hodnotím celou sérii najednou, jde beztak o jeden příběh rozdělený (jak je u komiksů obvyklé) podle vydání do dvou až čtyř sešitů. Netuším, jak moc příběh vychází ze známé historie, starověké říše Chetitů, Skythů a jiných blízkovýchodních národů mě nikdy nijak zvlášť nezajímaly. Konflikt mezi nimi je však vylíčen poutavě ve fantasy kulisách bez ohledu na historickou věrnost, se zapojením mytologických prvků jako je zaniklá Atlantida, všelijaké bájné potvory, bojoví sloni apod. Výrazným plusem je výtvarné zpracování, realistická kresba je přesně ve stylu, jaký mám u komiksu rád.