Dvě lásky Františka Josefa I.

O čem je kniha Dvě lásky Františka Josefa I.?
Při psaní románu se József Kalász-Kellner opíral o dobové dokumenty, deníky Alžbětiných dvorních dam či novinové zprávy, ale kladl důraz spíše na osobní vztahy všech postav než na historická fakta. Jeho cílem bylo především čtenáře pobavit, nikoliv dávat mu dějepisné lekce. (Založil/a: icekafe)
(Zobrazit více

Je to pěkná knížka, akorát historická fakta nejsou přesná. Kdyby byly, dala bych hvězdiček 5 :) Ale jinak čtivá a určitě bych ji doporučila.
Pro mě naprosto úžasná knížka, četla se sama, nešlo se od ní odtrhnout. Nedokážu přesně posoudit, zda sedí historická fakta, ale je až neuvěřitelné, že to není smyšlený román, ale skutečné vykreslení císařského dvora za Rakousko-Uherska. Císař František Josef se Sissy a další členové rodiny pro mě dostaly lidskou tvář a velké sympatie, a to si s korunním princem Rudolfem a po něm Františkem d´Este - velcí bojovníci za svou lásku a bohužel oba s tak tragickým osudem. Neméně mě pak zasáhl osud samotného autora knížky, který je na konci popsán a tímto bych mu chtěla vzdát hold.