Kudy na hrady v plzeňském kraji
O čem je kniha Kudy na hrady v plzeňském kraji?
Březina, Buben, Dolní Bělá, Dršťka, Frumštejn, Gutštejn, Kašperk, Klenová, Krašov, Lacembok, Libštejn, Litice, Lopata, Netřeb, Nový Herštejn, Pajrek, Potštejn, Prácheň, Preitenštejn, Přimda, Pušperk, Rabí, Rabštejn a Sychrov, Radyně, Roupov, Rýzmberk, Skála, Starý Herštejn, Starý Plzenec, Švamberk (Krasíkov), Švihov, Velhartice, Věžka, Vlčtejn, Volfštejn, Angerbach, Babská skála, Brdo, Březín, Budětice, Falkenštejn Homberk, Janovice, Kámen, Komberk, Komošín, Kyjov, Lazurová hora, Malšín, Milkov, Mitrvald, Mítov, Nečtinský Špičák, Osvračín, Petrovice, Podmokly, Příkopy, Ruchomperk, Řebřík, Suhostov, Starý zámek (Ejpovice, Klabava), Strašice, Strašín, Strašná skála, Sviňomazský hrádek, Šelmberk, Šontál, Třebel, Velký Bor, Vimberk, Vrtba, Všeruby, Vydřiduch a kudy tam. (Založil/a: Seraphin)
Má to význam se rozčilovat nad chybami v textu (překlepy, zdvojený text...)? Kniha je krásná, zajímavá a vyzývavá. Já mám ráda spíš pohádky, pověsti a legendy než kusou historii. Zajímavá je i 3D modeláž hradů, ale scházelo mi přímé porovnání s novodobou fotkou. Chvíli trvá než se zorientujete, ale fotky jsou nádherný. Až nebudu mít kam jít, zkusím procestovat většinu knihy.