Za svitu měsíce

Originální název: Under the Light of the Italian Moon (2019)
Jennifer Anton
Za svitu měsíce
V obchodech(69 - 154 Kč)

Román Historie

O čem je kniha Za svitu měsíce?

Rozdělí je slib a pak jejich lásku možná navždy překazí druhá světová válka.

Nina Argentová nestojí o tradiční život italské venkovanky. Jako dcera tvrdohlavé porodní báby je odhodlaná si o vlastním osudu rozhodovat sama. Pak však její bratr emigruje do Ameriky a ona matce slíbí, že ji nikdy neopustí. Když se do jejich horského městečka nakrátko vrátí kamarád z dětství Pietro Pante, přeskočí mezi nimi jiskra. V téže době ovšem Mussolini v zemi vyvolá politické napětí. Sotva se vztah obou mladých lidí prohloubí, musí se Pietro znovu vrátit do práce v amerických uhelných dolech. Nina je rozpolcená mezi touhou odjet za ním a mezi odpovědností vůči Itálii i vlastní matce. V době, kdy Mussoliniho fašisti uvrhnou celou zemi do chaosu a rodné městečko terorizují němečtí nacisti, stává se z každého dne boj o přežití. Společná budoucnost s Pietrem začíná vypadat velmi nejistě, protože spolu ztratí kontakt, navíc Nininy sny o budoucím životě ohrožuje i nacistická okupace a nepřítel, kterému se musí postavit úplně sama…

Děj románu Za svitu měsíce popisuje dvě desetiletí plná emocí, triumfů i pádů. Je to příběh neuvěřitelné ženské odolnosti v době sílícího fašismu a rozpoutání druhé světové války v Itálii. Napínavý historický román o silných ženách, přežití a lásce byl inspirován skutečnými událostmi a jistě si jej oblíbí nejen čtenáři románů Eleny Ferrante. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(69 - 154 Kč)

ISBN: 978-80-7689-013-8
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Lecter
Moc pěkná knížka, která se dobře čte. Pro mě byla taková smutnější. Nina nás provází svým životem a seznamuje s rodinou, kde mě zaujala hlavně postava její maminky. Obě války a odloučení, starosti jak rodinu uživit a neustále strach z budoucnosti. Tady jsou to silné ženy v Itálii. Všichni a všude, v těch zlých časech, mají můj obdiv. Autorka pěkně a citlivě popsala osudy žen ve své rodině.
MsAndy
Obsahuje spoiler spoiler Báječné čtení! Silná procítěná kniha, která vychází ze vzpomínek obyvatel italského Fonzasa. Text byl doplněn o spoustu italských slovíček, takže se čtenář cítí být s příběhem propojený. Osudy hlavních hrdinů se zdají až neuvěřitelně komplikované. O to více člověka potěší a překvapí, že se dočkají svého šťastného konce.
Jenny 46
Je pravda, že už jsem četla hodně válečných románů, ale podobné téma, které je o síle italských žen je moje první kniha, která mě emociálně úplně rozsekala...
Události strhující a při některých scénách zadržujete dech, láska, ztráta a odloučení to všechno stojí za přečtení a doporučím hodně kapesníku, silný příběh!!!

Historická fikce, která je propletena skutečnými událostmi z autorčiny rodiny a poznámky na konci určitě zajímavé o zdrojích..
Neskutečný zážitek, který zůstane dlouho v srdíčku, vřele doporučuji!!!!
Musím pochválit nádhernou obálku je v ní síla.
Arwen777
Dvě věci oceňuji na této knize. Za prvé, že je napsána podle skutečných událostí a osob, dokonce předků autorky. A za druhé, že se věnuje obyčejným lidem žijícím mezi válkami a za druhé světové války. Tím mi připomínala Slavíka od Kirstin Hannah.
Na druhou stranu mi tento příběh nepřipadal dostatečně poutavě napsaný. K postavám jsem si nedokázala vytvořit silnější vztah, emocionálně mě kniha nezasáhla tak, jak bych čekala. Navíc mě rušilo opravdu velké množství italských výrazů i celých vět a ačkoliv je na konci knihy slovníček, italštiny bylo tolik, že jsem se do něj neměla náladu tak často dívat.
A tak je pro mě tento příběh cenný spíše historickými událostmi v pozadí, protože z fašistické Itálie je toto moje první kniha. Také jsem se dozvěděla hodně o životě, zvycích a mentalitě Italů.