Šéf
biografie Zdeňka Pohlreicha
O čem je kniha Šéf?
"Sepsali jsme s kolegou vše, co předcházelo tomu, než jsem se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho jsem vzešel, o mých předcích, dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak jak jsem ji zažil já v socialismu, v zahraničí, korporacích, až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si troufnu říct, že jsem něco viděl, pár lidí potkal a leccos zažil." (Založil/a: trbuch)
Nakladatelství (rok): Nezjištěno / Jiné
- 2022
ISBN: 978-80-88440-01-7
Poznámka: nakl. Sevruga
Zdeněk se mi dostal do povědomí asi jako většině našeho národa - díky natáčení pořadu Ano, šéfe. Od začátku mi byl sympatický, protože oceňuju, když je někdo upřímný. Vždycky jsem se o něm chtěla dozvědět víc a tahle kniha mi to naprosto splnila. Pokud čekáte nějaké drby, budete asi zklamaní. Šéfův soukromý život je tabu a kniha je opravdu věnována hlavně jeho kariéře a tomu, jak a kde se vypracoval. Mně to moc bavilo, takže pokud patříte k těm, kteří Zdeňka obdivují, tak vám knihu vřele doporučuju.
Patřím k těm, kteří mají Zdeňka rádi, mám ráda jeho pořady a s chutí jsem si přečetla i jeho biografii. Na knize mi vadí grafická úprava, když stránka končí v půlce věty a pak místo toho, aby pokračovala na další stránce, tak tam někdo nacpal fotografie. Jinak nemám co vytknout, je to zajímavá sonda toho, co nám ukazují média a jak je to třeba doopravdy
Skvěle napsaná biografie, která nám ukazuje průřez, povětšinou, pracovního života pana Pohlreicha. Kniha začíná v jeho dětství, pokračuje přes vojnu, zaměstnání, přes vlastní restaurace, pořad "Ano šéfe", až do dnešní doby.
Pokud máte rádi jeho osobnost a v televizi pouštíte reprízy "Ano šéfe", tak se vám kniha bude líbit úplně stejně.
Milé překvapení čekalo na konci vyprávění, kde jsou rozhovory s lidmi z jeho blízkého okolí.
Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Tedy zajímavou biografii zajímavé osobnosti. Velmi si vážím toho, že tuto knihu mám přímo z rukou pana Pohlreicha.