Aukce
O čem je kniha Aukce?
Román Aukce bezprostředně navazuje na Zdivočelou zemi a spolu s ní tvoří románovou ságu o životních osudech Antonína Maděry, jeho rodiny a přátel od roku 1947 až do začátku devadesátých let. Bývalý letec britského letectva hospodařící na malém statku v česko-německém pohraničí neunikl po únoru 1948 pozornosti policie a i jeho záhy sleduje STB. Maděra je zatčen a ve vykonstruovaném procesu odsouzen. Ale nejen Maděra je cílem perzekuce. Stejně tak i jeho rodina. Skvělý román, v němž se odrážejí autorovy osobní zkušenosti s brutalitou policejního vyšetřování a s nelidskými podmínky politických lágrů, přináší svědectví o době, jež by neměla upadnout v zapomnění. Obě knihy byly předlohou k úspěšnému televiznímu seriálu České televize a Jiří Stránský k němu napsal scénář. (Založil/a: icekafe)
(Zobrazit ukázku
Všechna vydání
Všechna vydání
Opravdu, ale opravdu velké množství postav a skoky v čase, které mi poslech audia dost znepříjemňovaly. Interpretem to určitě nebylo, takže ačkoliv téma mne zaujalo, nemohu při vší dobré vůli dát víc než průměr. Filmové zpracování by nejspíš dopadlo lépe.
Hodně jsem se s knihou pral a po Zdivočelé zemi, mě trochu sklamala. Lehký zmatek v postavách jsem očekával, ale trochu mě překvapil jiný styl autorova vyprávění. Každopádně jsem rád že jsem příběh dočetl až do konce, protože je mi opravdu hodně blízký.
k panu Stranskemu mam velkou uctu, mam prectenou Zdivocelou zemi, ale Aukce je opravdu narocny kus, predevsim pro velike a neprehledne mnozstvi postav. Clovek nema sanci zjistit, kdo ke komu patri,...