Planoucí oblaka

Nebe ve tvých barvách
Originální název: Flaming Clouds: Der Himmel in deinen Farben (2021)
Gabriella Santos de Lima
Planoucí oblaka
V obchodech(49 - 319 Kč)

Román
1. kniha v sérii Nad oblaky.

O čem je kniha Planoucí oblaka?

Láska? Ne, díky.
Letuška Olivia sní místo romantického vztahu spíš o studiu matematiky a intelektuální atmosféře Oxfordu. Její život se však od základu změní, když potká zdánlivě arogantního Nicka, kterému se zřejmě nedokáže vyhnout. Tenhle nový pilot a lamač dívčích srdcí totiž jako na potvoru pracuje pro stejné aerolinky. A pod svou silnou fasádou překvapivě skrývá duši umělce. Svůj sen musel ale bohužel opustit, aby naplnil očekávání svých rodičů. Olivia a Nick stanou před rozhodnutím, zda zariskovat a vpustit druhého do svého srdce…
Gabriella Santos de Lima čtenářům svým jedinečným, poetickým a emocemi nabitým jazykem představuje dva okouzlující protagonisty a jejich sny, touhy a strachy. Nechá vás nahlédnout hluboko do dvou zamilovaných duší a prožívat současně štestí i tragiku jejich příběhů. Šarmantní, vtipná a místy i smutná romance, která vás vynese nad mraky. (Založil/a: Denisa Štěpánová)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(49 - 319 Kč)

Nakladatelství (rok): Red - 2022
ISBN: 978-80-277-1023-2

Lofda
Úplně jiný příběh než bych čekala, ale za mě jeden z nejhezčích, co se mi v poslední době dostal do ruky. Psáno tak trochu jiným jazykem, ale moc se mi to líbilo. Tolik krásných myšlenek a tolik citu. Tohle není klasický příběh pilota a letušky, ale víc neprozradím. Snad jen to, že tohle není klasické holčičí čtení, popravdě oba dva působili mnohem starší než oněch 21 let..
Doufám, že další díly vyjdou brzy, už se těším.
Renata Brožová
Myslím, že tak do poloviny mě kniha vůbec nezaujala. Ale nedokážu ji po takovém čase odložit a nedočíst. Nicméně je to i pilotovi a letušce a jejich skrytých přáních. Oba se znají lehce z minulosti. Vyvstávají právě i tajemství ohledně kterých se znají a kam je to po nalítaných mílích zavede.
Emma27
Kniha se mi líbila,jde o druhou knihu od autorky ,kterou jsem si koupila po přečtení druhého dílu.Vyhovuje mi styl psaní této knihy.
knizni_fanaticka
Příběh je vyprávěn z pohledu Olívie i Nicka. Olívie má ráda matematiku. Její vyjadřování občas bylo zvláštní. Někdy byly za sebou dvě opakující se slova, což znělo divně. Ale celkově mi sedla a byla jsem ráda, že je jiná. Přišlo mi to oproti ostatním knihám osvěžující. Nick je takový ztracený umělec, což mi bylo velmi blízké, protože taky ráda maluji.

V příběhu se mi líbilo lítání a návštěva různých zemí, byť vždy šlo jen o takové povrchové naťuknutí. Celkově i dějová linka byla za mě moc fajn.

Co se mi ale nelíbilo, byly anglické vsuvky/věty. Čtete a najednou na konci věty anglické slovo nebo celá anglická věta. Znělo to, jako by to překladatelka zapomněla přeložit. Nevím zda to bylo vinou překladu a nebo to tak zamýšlela autorka, protože kniha je původně v němčině, ale za mě se tohle nepovedlo a z celkového dojmu knihy, mi toto příběh dost kazilo. Plus některé podivné věty, které zní, že tam vypadlo slovo/sloveso.

Kniha je zvláštně psaná a pokud Vám nevadí tyto překladové věci, máte rádi romantiku mohu Vám ji s klidem doporučit. Dějová linka je super a jsou zde občas i lehce peprnější scény.