Atlas majáků na konci světa

Originální název: Breve atlas de los faros del fin del mundo (2020)
González Macías
Atlas majáků na konci světa
V obchodech(344 - 446 Kč)

Populárně-naučné Cestování Historie

O čem je kniha Atlas majáků na konci světa?

Slepý strážce opatruje světlo na dalekém mrazivém severu; statečná dívka se vydává zachránit několik trosečníků; děsivý přízrak uvnitř majáku píše po nocích na psacím stroji; výstřední obchodník vztyčuje neuvěřitelnou věž na otevřeném moři; dva znesváření strážci majáku spolu žijí na ostrůvku a trpí klaustrofobií. Majáky v těch nejnehostinnějších končinách světa se v podivuhodných příbězích prodchnutých samotou, šílenstvím, odvahou a radostí proplétají s životy Edgara Alana Poea, Virginie Woolfové a Nelsona Mandely. Atlas majáků na konci světa – jehož název odkazuje na knihu Julese Verna Maják na konci světa – je soubor třiceti čtyř příběhů vycházejících ze skutečných událostí a doplněných ilustracemi, námořními mapami, architektonickými náčrty a kuriozitami spjatými s majáky v nejodlehlejších koutech světa. Nejedná se o učebnici zeměpisu, nýbrž o pas pro romantické cestovatele. Kniha získala cenu španělského ministerstva kultury. Vychází jako další unikátní publikace edice Za obzor nakladatelství 65. pole. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(344 - 446 Kč)

Nakladatelství (rok): 65. pole - 2022
ISBN: 9788088268642

Steiner Ka
Nádherná publikace. Každá strana je věnována jednomu majáku. Zahrnuje jak stručnou historii o vzniku, tak zajímavost nebo legendu. Na další stránce pak ilustrovanou mapu a technické informace. Ač je každá stavba představena jen velmi stručně, tak mi přečtení celé knihy zabralo týdny. Dvě minuty textu a pak hodiny vyhledávání fotek, videí, on-line prohlídek, dokumentů a jakýkoliv dalších informací. Velmi mě také potěšily odkazy na literaturu a zase rozšířily můj seznam chci si přečíst.
Pajushka9
Obsahuje spoiler spoiler Knížka je vizuálně velmi povedená, strašně jsem se na ni těšila. Představovala jsem si tajuplné, romantické či děsivé příběhy z majáků, které stojí osamoceně v moři a poznamenal je zub času a krušné podmínky. Jenže autor hned v úvodu uvádí na pravou míru, že na žádném z nich nikdy nebyl a vše dává dohromady od počítače někde v betonovém městě.. a mě to v tu chvíli tak strašně vzalo elán a nadšení z té knížky. Prokousávala jsem se jí několik týdnů. Většinou jsou příběhy zajímavé, o tom žádná, ale ta tajuplnost a to kouzlo.. o to jsem prostě přišla.
Eva Rybárová1
5*, protože kniha je krásná. Myslím vizuálně. Obsah asi už nebude pro každého, ale mně bavil. A rozhodně nechci být strážcem majáku. Bála jsem se, že se budu chtít na popisované lokality podívat, ale je to dobrý, nechci
Dykyna Semelová
Anotace vyvolává trochu jiné dojmy, než je skutečnost. Kdo, jako já, čeká romantické příběhy z majáků, bude patrně zklamán. Knížka je opravdu atlasem a příběhy jsou spíše shrnutím faktů, ale i ta jsou zajímavá. Kniha má nádherný přebal a ještě krásnější grafické zpracování uvnitř.