Petr David

*20.04.1949

Všechny knihy autora

Beskydy známé i neznámé

Beskydy známé i neznámé
V obchodech(159 - 178 Kč)

Cestování
#beskydy

O čem je kniha Beskydy známé i neznámé?

Pečou se tu valašské frgále, pálí úžasná slivovica, malým horám zde říkají horečky a poutníkovi nabídnou pohostinství třeba u Maměnky či Pantáty. No, není tu hezky? A co teprve beskydské chodníčky, které vedou k půvabným kostelíkům i do malebných vsí a provedou nás zajímavými městy. Na svých výpravách bychom neměli minout skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, rázovité Pustevny se stavbami Dušana Jurkoviče či bájný Radhošť se sochou boha Radegasta. Vydáme se také na Lysou horu a z beskydských vrcholů pohlédneme daleko do kraje – možná objevíme i nějaký ten svůj kout, kam se budeme pravidelně vracet. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(159 - 178 Kč)

Nakladatelství (rok): Universum - 2023
ISBN: 978-80-242-6934-4

Iki1
Krásně vypravená kniha se spoustou fotografií. Autoři v ní sepsali nejen seznam míst, která stojí za návštěvu, ale přidali i různé báje a pověsti, které se k doporučovaným místům váží. Při čtení je poznat, že mají k tomuto pohoří velmi kladný vztah, místa důkladně znají, mají je několikrát procestovány a prochozeny. Myslím, že každý čtenář si tu najde místo, které ještě nenavštívil či by ho chtěl navštívit znovu. Pro mě bylo hodně zajímavé srovnání současného s minulým. Je fajn, že některá místa přitahují spousty turistů, ale hlavní je, že existují také oblasti rekreanty téměř nedotčené. Knihu jsem četl rád a se zájmem. Autorům děkuji za velmi kvalitně odvedenou práci.
Jana100
Krásné fotky, zajímavosti z míst a tipy na výlety, něco z historie včetně pověstí. Nechybí mapa, takže se hned můžete podívat kde se které místo nachází.