Cabal - Noční rasa
Originální název: Cabal
Clive Barker
O čem je kniha Cabal - Noční rasa?
Děj tohoto hrůzostrašného příběhu, v němž autor kombinuje prvky thrilleru a hororu se odehrává na rozlehlém hřbitově opuštěného kanadského městečka Midian, který obývá „Noční rasa“ – tajemstvím opředené neživé a nemrtvé bytosti. Sem přichází hledat útočiště psychicky labilní mladý muž, který je podezřelý ze spáchání série brutálních zločinů. Je policií zastřelen a sám se stává jednou z oněch pozoruhodných bytostí. Po jeho stopách se vydává jeho dívka, zatímco skutečný vrah zosnuje likvidaci záhrobní říše… Spravedlnosti však v tomto příběhu neunikne nikdo (Založil/a: Dryaada)
Všechna vydání
Všechna vydání
Pro mě jedno z autorových slabších děl. I když velmi čtivé a i k zamyšlení, kdo je vlastně “nestvůra”. Zajímavá postava psychiatra Deckera. Tentokrát na mě ovšem atmosféra příliš mrazivě nepůsobila. Barker to umí i mnooohem líp.
Líbilo se mi to moc.Už od prvních stránek jsem věděla,že ANO.Je v tom příběhu všechno.Dám hvězdičky čtyři,protože je to moje první a z komentářů a hodnocení soudím,že mě čeká ještě něco mrazivějšího.
Můj první Barker... kniha mě svou anotací navnadila, ale vůbec jsem se do ní nemohla začíst a často jsem jí odkládala. I přes to všechno mě zajímalo, jak to všechno dopadne. Taková Maska byla naprosto úžasně zvrácená. Určitě dám Barkerovi ještě jednu šanci.
Z knížky je cítit, že jí Barker asi nepsal s úmyslem, že teď píše to své nejlepší dílo ever. Je to taková oddechovka... teda pro něj, protože i tak je Noční rasa drsná, krvavá a temná až na půdu. Noční můry z toho asi nenastanou, ale četlo se to dobře, děj byl docela zajímavý, příjemně noir, zkrátka fajn průvodce letošním neveselým podzimem...