Bianca Bellová

I minuta bez tebe je dlouhá

I minuta bez tebe je dlouhá
V obchodech(72 - 280 Kč)

Povídky

O čem je kniha I minuta bez tebe je dlouhá?

Honza miluje Aničku, Anička chce Tondu, Augustinu okouzlil číšník Vladimír. Pro Dana je středobodem života Blanka. Nalezený kufřík s penězi odhalí pravdu o lásce mezi Davidem a Dominikou a skialpinistický výlet do slovenských hor prověří vztah mezi Rejko a jejím mužem. Malířka Viola svého milence používá jako model ke skicování… Jiné ženě zas po mrtvém nevěrném manželovi zůstal jen tukan v kleci. A jak se vlastně babička seznámila s dědečkem, jehož v rodině nikdy nikdo neviděl? Deset známých autorek a autorů napsalo povídky na nevyčerpatelné téma milostných vztahů a zastihuje své hrdiny v různých stadiích lásky, od nejistých prvních krůčků a seznamování přes milenecká vzplanutí, zásnuby, zápasy o vztah až po kouzlo i úskalí trvalých vztahů. Zachytili čas před láskou, v jejím průběhu i po jejím konci a ukazují nám, jak nekonečně se vleče čas bez milované bytosti, ať je to manžel, přítelkyně, spolužák nebo exotický pták. (Založil/a: icekafe)
V obchodech(72 - 280 Kč)

ISBN: 978-80-242-9724-8
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Lulucina
Tyto povídky byly fajn oddychovka a řadím je mezi zdařilejší.
Nejvíce se mi líbily povídky Lucie Huškové a Michaely Klevisové nebo Marka Epsteina.
Některé byly podivné a trochu bizarní jako třeba povídka od B. Bellové a M. Pilátové.
Povídka od I. Hejdové mi připomněla má mladá léta a za srdce mě vzala povídka od M. Vejvodové.
Každý si tam najde nějakou, která mu sedne a která ne. Na těchto souborech se mi líbí, jak každý autor téma ztvární trochu jiným způsobem a povídky čtu sem tam moc ráda.
Alaglesia
Série povídek, jejichž společné téma je: I minuta bez tebe ne dlouhá. Bylo zajímavé sledovat, jak se každý z autorů ujal ústřední věty jinak a jaké zajímavé historky dokázali vymyslet. Ideální oddechová četba
Ivona Staňková
Širší spektrum českých známých současných autorů, které nám dá vhled do jejich stylu psaní. Za mě povedené. Nad některými povídkami se člověk pousměje, nad jinými i pozastaví. Ale musím vyzdvihnout povídku od Lucie Huškové - Flambované palačinky...ke konci se mi až zadrhl dech, s jakou lehkostí to bylo napsané. „Přece si život musíme udělat hezčí, nemyslíte?“