Důvěra
Poprvé vydáno celosvětově: 2024
Michaela Brnková
2. kniha v sérii Nekompromisní.
O čem je kniha Důvěra?
Ještě před osmi týdny byl můj život zcela dokonalým načasováním stereotypu a povinností. Naprosto nic mě nemohlo rozhodit, nic se neodehrávalo mimo můj pevně stanovený plán. A potom se to stalo. Martha, moje pravá ruka, žena, která pro mě pracovala a byla mi spíš rodinou než zaměstnancem, nás navždy opustila. Její místo nedokáže zaujmout nikdo nový, protože když už se najde žena, jež by jí sahala aspoň po kotníky, tak nám stejně za pár minut uteče. Tak prostě na lidi působím. Z mé postavy i hlasu se roztřese skoro každý. Nikdo neobstojí a já už jsem si jistý, že tohohle místa prostě nikdo není hoden - a už vůbec ne mojí důvěry… (Založil/a: klaaarrka)
(Zobrazit více
Doporučuji, jednoznačně. Když uz clovek ceka, ze se cely dej rozjede, tak je tam skoro az kriminální zápletka. Kniha se cetla velmi dobře a dějově se mi taky moc líbila, takže za mé plný počet a jdu na třetí dil.
První díl mě bavil, dokonce tak moc, že jsem litovala, že nemůžu přihodit hvězdičku navíc. A druhý díl..? Ten mě zklamal. Je mi líto, ale dlouho se mi nestalo, že bych se do čtení musela přemlouvat a dokonce jsem pár pasáží přeskočila. Myšlenka dobrá, celá ta alternativní britská královská rodina, našel se i moment překvapení, ale.. Tenhle příběh si své nadšené čtenářky jistě najde, a to je dobře, já k nim ale tentokrát bohužel nepatřím.
líbilo se mi to krapet více než první díl
zvraty byly super a některé pro mě nečekatelné
postavy mi byly taky sympatičtější
nebylo to špatné
zvraty byly super a některé pro mě nečekatelné
postavy mi byly taky sympatičtější
nebylo to špatné

Hlavní hrdinka Lexi se mi líbila a oblíbila jsem si ji. Je pravdou, že mě hodně překvapila, když se odhalila její "pravá" identita, respektive poslání, proč je zaměstnaná na zámku. To jsem fakt nečekala a možná kapku se to nadšení zlomilo. Byla to od začátku taková žánrová klasika, ze které se stalo něco možná víc? Rozhodně to bylo zajímavé. Lexi to rozhodně neměla snadné, ale hodně toho zvládla sama, proto měla můj obdiv. Měla zároveň i jednu švihlou a impulzivní sestru, ke které jsem si nijak zvlášť vztah nevybudovala. Každopádně nechala se zaměstnat na zámku, aby pomáhala jednomu nevrlému a hrubému chlapovi s papíry. Musela dodržovat pravidla, kterým se ale velmi rychle a pravidelně vyhýbala. Spřátelila se, se dvěma ze začátku brutálně děsivými psi, ze kterých se stali hotoví božani. A zároveň se s tím velkým protivou tak nějak sbližovala. Když už to vypadalo zajímavě, tak to bouchlo, respektive ho doslova bodla a utekla.
Druhý hlavní hrdina byl Halton, obrovský a děsivý chlap, co žil uprostřed ničeho jen s pár sloužícími. Věčně ponořený v papírech, zavřený v kanceláři. Práce bylo mnoho, a tak potřeboval posilu. Shodou okolností dostal takovou osinu v zadku, ke které postupem času přilnul a byl díky ní milejší. A když mu zmizela, byť jen na svátky pryč, stal se z něj ještě větší bručoun než kdy dřív. Halton patří k těm chlapům, které jsou na facku, přesto úžasní, takže není divu, že jsem si ho oblíbila a fandila mu. Nejen Lexi, ale i on mě překvapil svou identitou a postavením. Krucinál, bylo to hodně velké. Takže nebylo velkého divu, že když ho Lexi bodla a zmizela, že si ji dokázal najít a dostat ji zpět na zámek, byť po pohrůžkou.
Mezi nimi panovala hodně dobrá atmosféra. Ona mu to nandávala hodně dobře, i když on taky nebyl úplně pozadu. Dokázali si i nevyhnutelně ublížit. Chemie, erotika, náboj tedy zdařilé. Společně pokračovali v řešení trocha politiky a nebezpečných kšeftů/dohod. Prožívali dost zážitků, kde si mnoho navzájem uvědomovali a když už to mohlo nějak vypadat, tak se přihodilo něco, co Lexi zničilo. Najednou byla zmatená, zrazená a okradená díky Haltonovi. Prožívala těžký půl rok než se zase s Haltonem setkala. Nemůžu si pomoci, ale to setkání bylo zvláštní. Jako jo, bylo skvělé, ale Lexi měla v podstatě celou dobu jasný záporný postoj vůči němu, jenže pak přišlo malé přerušení a nakonec skutečný konec knihy. Ten sice otevřel cestu pro třetí díl, ale co se stalo krucinál s těmi dvěma? Myslela jsem si, že mě asi mrskne! To prostě autorka nemůže myslet vážně. Takže ano, potřebuju třetí díl, a to neprodleně, protože nejen, že se těším na další dvojici, ale zároveň doufám, že se dozvím víc ohledně Lexi a Haltona.
Tahle kniha mě překvapila, protože byla ve skutečnosti něco, co jsem absolutně nečekala. Tedy, čekala jsem takovou tu klasiku, kde se v nějakém prostředí dva náhodní lidé nemůžou vystát, ale zároveň se přitahují, až to s nimi skončí šťastně až do smrti. Jenže to, co jsem držela v rukou se té šabloně vzdalovalo. Zároveň to bylo vtipné, sarkastické, akční, romantické a s erotickým nábojem, a to celé se četlo samo.
Bylo taky příjemné dostat takovou bonusovou kapitolu o předchozím páru, ale budu upřímná, ocenila bych spíš kapitolu, kde se dozvím víc o současné ústřední dvojici. Přesto se mi to moc líbilo a bavilo mě to. Byla chvíle, kdy mě to nemile překvapilo, ale to trvalo jen chvíli, nemohla jsem se odtrhnout.
Rozhodně můžu doporučit, je fajn, že je to součást nějaké série, přesto se to dá číst i samostatně, což je velké plus. Bavilo mě to, a tak hodnotím plným počtem. Krom toho nedotaženého konce, který mě našponoval k prasknutý a pak mě bolestivě odkopnul, tak nemám žádné výrazné výhrady. Těším se na třetí knihu v překladu a vydání. Takže už aby to bylo. S touto slovenskou autorkou jsem se setkala teprve dvakrát, ale už teď můžu říct, že je ve svém žánru dost dobrá. Takže, nezbývá mi než vyhlížet Odvetu. :)