Haunting Adeline: Stíny nad Adeline

Originální název: Haunting Adeline (2021)
H. D. Carlton
Haunting Adeline: Stíny nad Adeline
V obchodech(379 - 499 Kč)

Thriller Fantasy Romantické
1. kniha v sérii Kočka a myš.

O čem je kniha Haunting Adeline: Stíny nad Adeline?

MANIPULÁTORKA
Dokážu manipulovat emocemi kohokoli, kdo mi to dovolí.
Způsobím vám bolest, rozpláču vás, rozesměju a přiměju vás si povzdechnout.
Ale moje slova na něj neplatí.
Zvlášť když ho prosím, aby odešel.
Pořád tam je, sleduje mě a čeká.
A já se nikdy nedokážu odvrátit.
Ne když chci, aby přišel blíž.

STÍN
Nechtěl jsem se zamilovat.
Ale teď, když jsem se zamiloval, se nedokážu držet dál.
Jsem okouzlený jejím úsměvem, jejíma očima a tím, jak se pohybuje.
Jak se svléká...
Budu ji dál sledovat a čekat. Dokud nebude moje.
A jakmile bude, už ji nikdy nenechám odejít.
Ani když mě bude prosit, abych to udělal. (Založil/a: Pedruska01)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(379 - 499 Kč)

Nakladatelství (rok): Red - 2024
ISBN: 978-80-277-4121-2

PeťkaW.
Je mi jasné, že budu znít jako zapšklá seniorka a ani já sama bych nevěřila, že to někdy napíšu, ale… trochu se mi stýská po časech, kdy bylo Padesát odstínů šedi tou nejvíc pobuřující knihou v obchodech. Je trochu smutné, kam až musí dnes autoři zajít, aby ve čtenáři vyvolali aspoň trochu výraznějších dojmů a emocí, nějakého znechucení, nebo naopak nadšení, a že “obyčejné” erotické romány pomalu spadají do skupinky nudy a všednosti. Co to o společnosti vypovídá a kam se posunuly hranice všeho… no radši dost filozofie.
Knize nemůžu upřít čtivost. Byla bych pokrytec, kdybych neřekla, že se mi to četlo dobře a že mě svým způsobem příběh “bavil”. Zajímala mě krimi zápletka z minulosti a dějová linka prababičky. Hezky to rozbíjelo všechnu tu ero/sex/psycho atmosféru. Trochu mě mrzí, že finální odhalení tak nějak… vyšumělo a nemělo vůbec ten efekt, který jsem od něj čekala. Ale i tak, plusové body za Gigi. A teď k hlavní dvojici. Chápu, co je cílem žánru, ale prostě… ne. Chování Addie jde mimo moje chápání a jediné, v čem jsem s ní souhlasila bylo, když o sobě pronášela, že není moc chytrá. No, to vážně není. Protože nechat se sebou dělat někoho to, co nechala ona svůj stín… pardon, ale kde je nějaká sebeúcta, nebo aspoň zdravý rozum? Zade je stručně řečeno psychopat a to v každém smyslu toho slova. S ušlechtilým cílem a posláním, ale pořád psychopat. A ještě k tomu si šíleně protiřečí. Tady udělala autorka dost přešlap, protože tvrdit v jedné větě, jak nenávidí násilí, jak se mu příčí všechno týraní na dětech a ženách a pak ho nechat dělat Addie to, co jí dělal… nedávalo to zkrátka žádný smysl a já o něm ani za mák nebyla schopná uvažovat jako o “romantické” postavě. Jejich vztah byl definicí pro toxicitu. Druhý díl si přečtu, vzhledem k tomu, že teď vychází a je to zároveň i díl finální. Zajímá mě, jak se autorka se zápletkou popere. Ale ten celkový povyk kolem a nadšení, to je pro mě záhada.
Alena Kavkova
Čekala jsem teda větší uchylarnu a dostala jsem divočejsí ero knihu s krimi zapletkou. Čte se to dobře, jen podle mě nic extra. Líbili se mi oba hrdinové.
Barue
Moje první dark romance a musím říct, že mě to bavilo. Hlavní hrdina je pošuk, ale sympaťák, hlavní hrdinka se chová jako zmatená koza, ale v zájmu zápletky jí to promíjím. Od prvních stránek víme jak to s nima bude, chemie mezi nima funguje, takže proč ne. Kniha nebude pro každého, pár red flags se tu najde. Otevřený konec rozhodně získal moji pozornost a zájem o druhý díl. Reálně bych dala tak 3,5*, nebyla jsem z toho zas tak odvařená jako většina a dost dlouho trvalo, než se vlastně začalo něco dít. Moc se mi líbil nápad s vyšetřováním vraždy jako boční linií příběhu.
Adri-Anna
Obálka knihy: *
Barevná ořízka: *
Co se týká obsahu, tak tam už si to žádnou hvězdičku nezaslouží. Mix všech různých žánrů, ale podaný velmi hloupě.