Štěpán Kozub
Štěpán Kozub
*13.03.1996

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou
V obchodech(265 - 339 Kč)

Biografie Populárně-naučné
#ambice  #dětství  #divadlo  #duševní zdraví  #film  #herci  #herecká kariéra  #herectví  #hudba  #kariéra  #komedie  (Zobrazit více   ) #rodina  #rozhovory  #šikana  #sny  #traumata  #tři tygři  #úmrtí v rodině  #zpěv  (Skrýt více   )

O čem je kniha Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou?

Můžete ho obdivovat, i nemít rádi. Stejně vás ale vždycky překvapí šíří svého talentu. Štěpán Kozub je nezaměnitelný v herectví, bezbřehý v humoru a osobitý v písních. Jaký ale je ve své samotě bez scénářů a kostýmů? Možná je v něm dítě, co si hraje a pořád nemá dost. Anebo v sobě má starou duši naplněnou po okraj zkušenostmi několika životů. A tohle všechno využívá ve své profesi, i ve vztahu k blízkým či vzdáleným lidem. Klame tělem, ale ve své výpovědi je otevřený. Mluví o drásavé šikaně, která se mu občas připomíná. O tatínkovi, jehož předčasný odchod nepřebolel, i profesi, jíž se zcela odevzdává. Stále má energii hledat, překonávat a zůstává přitom pokorný ke všemu, co od života dostal. Už kvůli tomu je inspirující být na cestě s ním. (Založil/a: Hanka Hymlarová)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(265 - 339 Kč)

Nakladatelství (rok): Talk - 2024
ISBN: 978-80-277-4145-8

Pítrs85
Jak už se píše v anotaci knihy- Štěpána Kozuba můžete milovat, můžete ho nenávidět, ale málokomu je lhostejný. Určitě jedna z nejvýraznějších hereckých tváří, a jeden z největších talentů, za posledních dvacet třicet let. Štěpána ale hlavně většina lidí zná jako toho ztřeštěného herce ze skečů Tří Tygrů, resp. ze sKORO NA mizině, nebo i z reklamy na Fio banku (ti šťastnější z nás pak ještě z divadla Mír). On je však očividně člověk hloubavý, přemýšlivý, citlivý a pracovitý. Člověk, pro kterého si život (nebo chcete-li osud) přichystal ne zrovna jednoduchou cestu. A právě tu nám Štěpán Kozub v této knize, ve formě dlouhého rozhovoru, popisuje. Myslím, že nejednoho jeho příběh překvapí. Já Kozuba vnímám jako skvělého herce, nekompromisního a výtečného komika (Štěpáne, díky za to, že jsi nekorektní, klidně do toho šlapej ještě víc), výborného zpěváka a vůbec výraznou osobnost, která toho má hodně za sebou a určitě ještě hodně před sebou.
Zuzana Zábranová
Poutavý rozhovor s úspěšným a rozhodně viditelným hercem.
Hodně jsem souzněla s jeho nevyrovnáním se s odchodem otce. Zároveň mi ale v "otevřené výpovědi" chybělo více o šikaně, anorexii i rozvodu. Mě bulvárně, ale to mi u osobního rozhovoru prostě chybí. Chápu, že o tom posledním i s ohledem nechtěl mluvit, ale i tohle by možná stačilo napsat.
Happy8
Knižní rozhovor s všestranným talentem, kterým Štěpán Kozub bezpochyby je, jde chronologicky - od dětství, po studia na konzervatoři, první angažmá a filmové/seriálové role, hudbu, stand-upy,... Bylo to milé, upřímné, povzbuzující, ale v některých částech také smutné.
Rozhovor se dotýká i citlivých témat, k nimž u Štěpána patří šikana na základní škole a vážná nemoc a následná smrt jeho tatínka v pouhých 45 letech.
Knihu jsem přečetla během jednoho dne, nemohla jsem se od ní odtrhnout a k tomu jsem si pouštěla Stěpánovo videa, jeho scénu v seriálu Případy prvního oddělení a také 13. komnatu.
Štěpán Kozub má skvělý pohled na svět a na život, který by mu mohla většina z nás závidět. Nenosí v sobě křivdy a ví, že nejlepším lékem na smutek je humor. Má rovněž správně nastavený žebříček hodnot, nezajímají ho povrchnosti, což je mi velmi sympatické.
Jediné téma, kterému se kniha nevěnuje je jeho sňatek a manželství, které po pár letech skončilo. Vím z médií, že Štěpán se oženil dost mladý, chtěl znovu vytvořit rodinný trojúhelník, o který smrtí otce přišel. Z manželství má dceru Anežku, o které se ovšem zmiňuje a je cítit, jak moc pro něj znamená, vlastně je pro něj úplně vším.
Váca
Skvělá kniha.Rozhovor z jedním z nejtalentovanéjších herců mladé generace, která odhaluje spoustu zajímavých skutečností a sám herec nás touto knihou nechá vstoupit hluboko do svého života, jak profesního, tak i soukromého. Já osobně doporučuji všem, co Štěpána považuji pouze za klauna. Určitě jim to hodně pozmění jejich názor.