*11.09.1885 - †02.03.1930

Originální název: Women in Love
Ženy milující
V obchodech(49 - 402 Kč)

Román

O čem je kniha Ženy milující?

Vyšlo také pod názvem Zamilované ženy.

Společensky podbarvený román zachycuje v příběhu dvou mileneckých párů myšlenkové proudy a životní pocity lidí v prvních desetiletích 20. století.

Osou široce koncipovaného románu je složitý vzájemný vztah obou dvojic, který se v průběhu děje neustále proměňuje. Jedni z milenců nacházejí nakonec vnitřní soulad a naplnění, druhý pár se tragicky rozpadá. Všechny postavy svými úvahami, meditacemi, pocity a jednáním kopírují postoje a pocity lidí své doby, zejména snahu o absolutní osobní svobodu, kterou si chtějí ponechat za každou cenu a jsou pro ni ochotni cokoliv obětovat. (Založil/a: Yellow)
V obchodech(49 - 402 Kč)

Poznámka: Nakl. Jan Fromek, vyšlo pod názvem Zamilované ženy
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

prog rock
Ne, tohle prostě není pro mě. V téhle knize je prostě tolik psychologizování, že se to skoro nedá číst. A to jsem prosím pěkně před nějakými dvaceti lety uvažoval o studiu psychologie. Nerozumím jednání postav, ať už mužských či ženských. Nebo prostě nerozumím lásce? Nebo jsem moc přízemní? Nevím... A ještě něco. Lawrencův styl mi přijde strašně archaický. Jasně, je to sto let stará kniha, ale třeba Proust nebo Forster dokázali v téže době psát díla, která dodnes působí zcela moderně. S Lawrencem jsem si prostě nesedl.