Mágia bohémy

Profil knihy je v jiném jazyce

Poprvé vydáno celosvětově: 2025
Michaela Ella Hajduková
Mágia bohémy
V obchodech(332 Kč)

Romantické

O čem je kniha Mágia bohémy?

Keď sa Leila a Nikolas v roku 1933 presťahovali z Berlína do Prahy, mysleli si, že sú všetky ich tajomstvá v bezpečí. Nikolas obchoduje s látkami a jeho manželka šije výnimočné šaty aj pre hviezdy z Barrandova. Herečku Adinu Mandlovú a Leilu navyše spája aj spoločná parížska minulosť. Trauma, ktorú majú za sebou, však výraznejšie poznačila povahu Leily.
Friedrich Forberger sa vyhýba spoločnosti i ženám, ktoré sa topia v jeho temných očiach. Vzájomná príťažlivosť neostane bez odozvy, lásku však nečakal ani jeden z nich.
Leila však nemá tušenia, že v pláne osudu je zrada. Situácia v Európe sa mení. Vplyv politiky Adolfa Hitlera sa nekončí nemeckými hranicami, postupne získava Sudety a onedlho siahajú hnedé chápadlá aj do Prahy. A Leilu dobehne utajovaná minulosť.
V studených múroch hradu Wewelsburg sa totiž zabývala mágia a jeho brány očakávajú princeznú noci. Ako však zvládne bolesť, ktorá ju v stredovekých sieňach čaká?
Prijmite pozvanie do čias prvej republiky, zatancujte si s Kristianom, smejte sa s Adinou Mandlovou i Vlastom Burianom, aby ste sa stali svedkami mrazivých seáns na hrade Wewelsburg a napokon skončili v studenej cele na Pankráci.
„Lesk prvej republiky je dávno preč, Leila. Raz... sa tomu zasmejeme.“ (Založil/a: AnnaSl)
V obchodech(332 Kč)

Nakladatelství (rok): Motýľ - 2025
ISBN: 978-80-8164-426-9

Knihomoľka Zuzuľka
Nie som si ista ci ma niekto dokaze tak vtiahnut do inych casov ako sa to podari tejto autorke..

Kniha o prvej slovenskej republike, o casoch, ktore sa zdaju tak lahke a usmievave...zivoty hviezd tej doby, ktore si uzivali zivoty plnym priehrstim..mozno az prilis.

Pribeh o laske, priatelstve, pribeh o vasni a zrade, pribeh o klamstvach zlych aj z milosti,...pribehy a pribehy, ktore vam nedaju len tak zavriet knihu, pribehy, ktore vas donutia sadnut za pocitac a hladat si viac a viac informacii o hlavnych hrdinoch.

Dakujem Miska za otvorenie dalsej komnaty..
Terulka Sopúšková
Miška a jej knihy ️

Jej knihy su pre mňa zárukou úžasného knižného zážitku, plného emócií a cestovaní v čase.

Čo sa týka tejto knihy, tak začiatok bol pre mňa úžasný, cez Vianoce sme s manželom pozeravali čiernobiele filmy, čiže všetkých tých hercov, filmy a hudbu som si tak úžasne život predstavovala, že to bola radosť čítať.

Sme na začiatku vojny, Hitler sa dostava k moci a my sledujeme modnu návrhárku a jej osud.

Prvá polka knihy sa zaoberá predvojnovou érou a tym ako sa to začalo kaziť a druha polka ako sa to všetko pokazilo :(

Kniha je krasna a nabitá emociami. Život a osud Laily, našej hlavnej postavy je veľmi silný a mne nie raz ušla slza.

Ďakujem Miška za krásny príbeh ️
Knihomolkine_maskrty
Pútavý historický román zasadený do obdobia prvej republiky a druhej svetovej vojny ma očaril najmä svojou atmosférou. Lesk prvorepublikových čias, móda, prekrásne róby, svet československého filmu a mnoho známych hercov ako Lída Baarová, Vlasta Burian či Adina Mandlová a ďalší.

Možno preto, že nie som veľkou fanúšičkou československého filmu ma prvá časť príbehu veľmi nazaujala. Mala som pocit, že sa dej miestami vlečie a sústreďuje sa viac na okolie a vedľajšie postavy ako na hlavný dej. Druhá polovica knihy bola lepšia a pre mňa výrazne zaujímavejšia najmä vďaka novým a pre mňa šokujúcim informáciám o okultizme v nacistickom Nemecku. Netušila som, že Hitler a jeho okolie využívali jasnovidcov, mágov a okultizmus v snahe získať vojnovú výhodu. Práve tu sa naplno ukázal autorkin talent veľmi živo, realisticky a presvedčivo vykresliť históriu.

Veľmi sa mi páčilo spracovanie hlavných postáv. Hoci boli fiktívne, pôsobili prirodzene a dokonale zapadli do historického kontextu. Hlavná dejová línia je celkovo zaujímavá, pútavá a skvelo ju dotvárajú skutočné historické udalosti. Ide o silný, emotívny príbeh plný vášne, nevery, temnej mágie, módy, celebrít a sveta šoubiznisu, ktorý má rozhodne čo ponúknuť.

Jediné čo by som knihe vytkla je jej rozsah. Prijala by som menej strán, pretože podľa mňa sa miestami príbeh zbytočne naťahoval a strácal tempo.
Ak však máte radi staré české filmy, historické a vojnové romány túto knihu si určite zamilujete.
katuska234
Kniha Vás vtiahne do deja hned od začiatku. A je ju tažké odloziť. Pútavý pribeh prvej republiky a druhej svetovej vojny.
Mám rada knihy z tohto obdobia.
Autorka opäť nesklamala.