Opravdu šíleně hluboce

Originální název: Truly Madly Deeply (2024)
L. J. Shen
Opravdu šíleně hluboce
V obchodech(332 - 469 Kč)

Romantické
1. kniha v sérii Zakázaná láska.

O čem je kniha Opravdu šíleně hluboce?

Jak jednou ochutnáte, není cesty zpět. První díl sexy série od královny žhavých příběhů.

Proslulý michelinský šéfkuchař Ambros Casablancas, namyšlený, nedosažitelný a naprosto k sežrání, má v životě jedinou vášeň: jídlo. Ženy ho odvádějí od práce, a tak se jim vyhýbá. Hlavně Cal Litvinové, nejlepší kamarádce své mladší sestry. Je totiž trapná, potrhlá, nesnesitelná… A k jeho velké nelibosti neskutečně sexy.

Ambros neví, kam dřív skočit: otevírá novou restauraci, prodává pozemek za mnoho milionů dolarů a snaží se odhalit agresivního stalkera. Pak se na jeho prahu objeví Cal, která hledá zaměstnání, a jeho odhodlání ignorovat ji slábne každým dnem, co pracuje v jeho podniku.

Protože Cal už není ta dívka s laníma očima. Teď je to žena, kterou chce za každou cenu získat.

Svérázná Calla Litvinová se vrací do rodného města, aby se po smrti svého otce postarala o matku. Je bez práce, bez naděje a bez peněz. Doufá, že obnoví přátelství s bývalou nejlepší kamarádkou, jenže Dylan zbožňuje svého příšerného bratra – do kterého byla Cal na střední škole zamilovaná. Zamilovat se do toho parchanta podruhé by však byla obrovská chyba… (Založil/a: Simča Pýchová)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(332 - 469 Kč)

Nakladatelství (rok): Baronet - 2025
ISBN: 978-80-269-2719-8

Alena Kavkova
Bavil mě příběh dvou duší které se znají od dětství a mají mezi sebou taky spoustu nedořešených věcí.
Ona je podle mě jasná autistka, s plno různými odlišnostmi.
A on je nadaný sefkuchar, s plno penězi a velkou osudovou láskou k ní.
Hlavní hrdinové mají mezi sebou absolutně dokonalou chemii a vtipné hlášky střídají stránku za stránkou.
Bavil mě jejich vztah s rodiči, i těžká témata jako šikana, závist, rodinná dramata a mozkové pochody poškozených lidi.
Být zrazen bolí. A hodně vás to ovlivní, když si to necháte přerůst přes hlavu. Což dokazuje hrdinka.
evinecka
Je slavný multimilionář s 1,7 milionu sledujících
na instagramu, smlouvou s Netflixem
a michelinskými restauracemi, a já jsem tak švorc,
že si nemůžu dovolit ani krmit myši, které se mi usadily v bytě.
nescroluj.cti
Chtěla jsem poslouchat něco jednoduchého, odpočinkového, ale tohle bylo jednoduché až moc. Kniha obsahuje minimum zajímavého děje, a celé je to takové generické - nepřinášející nic nového. Což je o to horší, že kniha má 550 stran. Na mě to prostě nefungovalo. Většinu času to ve mně nevyvolávalo žádné hlubší emoce a zájem, chování postav mi přišlo podivné a často i nepochopitelné. Cal ani Ambrose nejsou dobře napsané postavy. Nedokážu si je v hlavě zhmotnit, protože mi jednotlivá fakta o nich k sobě neladí.

Autorka se ohání poměrně velkým množstvím vážnějších témat, ale všechna jsou zpracovaná strašně povrchně, takže to celé působí lacině a hlavně úplně zbytečně. Většina knihy je nemastná, neslaná. Objevilo se i pár věcí , které mi vyloženě vadí - např. chlap, který má vůči ostatním empatii jak betonová zeď, se v kontaktu s hlavní hrdinkou najednou chová jak citlivý psychoterapeut a v posteli pro změnu jako dominantní pornohvězda (což je o to pikantnější, že ona má androfobii - strach z mužů). Erotické scény v podání autorky asi taky nebudou můj šálek čaje - nesmí chybět plno obligátních úchylných řečiček (lehce opepřených trochou "odborného" názvosloví - nechybí štěrbinka, mezírka, číča a kůzlata). No a samotný závěr - to je i v rámci romantiky vrchol kýčovitosti.

Číst se to sice dá, ale je to zbytečná ztráta času.
Michaela Nezhybová
L. J. Shen patří mezi mé oblíbené autorky, takže jsem se na tuhle knížku opravdu hodně těšila. Bohužel musím říct, že tentokrát mě příliš nenadchla. Nápad na příběh je přitom skvělý – láska od dětství, slavný kuchař a hrdinka, která má problém důvěřovat mužům, zní jako ideální kombinace. Všechno ale na mě působilo tak nějak „zvadle“, bez větší jiskry a emocí, na které jsem u autorky zvyklá. Postavy i jejich vztah mě tentokrát nedokázaly úplně vtáhnout a chyběla mi typická intenzita, kterou L. J. Shen obvykle umí nabídnout. Od autorky jsem zkrátka čekala mnohem víc. Přesto jí zůstávám věrná a další knize ze série dám určitě šanci.