Období trnů
Originální název: Thorn Season
(2025)
Kiera Azar
O čem je kniha Období trnů?
Nejočekávanější romantasy debut roku 2025V Daradonu není nic nebezpečnějšího než být čaromocný. Proto Alissa, dědička významného rodu, tento dar skrývá. Mihotavým přízrakem dokáže odemknout zámek i zabít dřív, než oběť pochopí, co se stalo. Po osmnáctých narozeninách je Alissa povolána na krásný, ale drsný královský dvůr, kde začíná Období růží. Tam se ocitá mezi dvěma svůdnými muži – králem a velvyslancem, kteří se mohou stát její zhoubou. Alissa ví, že přežije, jen pokud se sama stane tím nejostřejším trnem… (Založil/a: Simča Pýchová)
(Zobrazit ukázku

Příběh se odehrává v království Daradonu, v němž se blíží Období růží. Sledujeme, jak Alissa se účastní slavností, a jak zároveň pátrá v jedné záležitosti. A postupně objevuje nové informace, snaží se intrikovat a zároveň zůstat nenápadná.
Alissu jsem si velmi brzy oblíbila a bavilo mě o ní číst. To samé platí i o králi Erikovi a velvyslanci Keilovi. Z těch dvou bych si ani já nedokázala vybrat. Každý měl své plusy a mínusy. Avšak hodně dobře napsaný mi přišel Erik, nikdy jsem u něj nevěděla, jak se zrovna bude chovat.
Překvapilo mě, že je zde tolik zvratu. Fakt jsem to nečekala a dost často jsem z toho byla překvapená, jelikož mě příběh vedl jedním směrem a najednou to bylo obráceně. Ale to závěrečné odhalení, to bylo něco.
Jediné mínus? To, že nutně potřebuji pokračování. Chci vědět, jak to s Alissou bude, zda se ještě setká s Keilem, co všechno nového objeví. Tolik věcí, co bych chtěla znát, ale musím si počkat.
Období trnů je velmi čtivá kniha s fantasy a romantickymi prvky. Nelze očekávat, že přízrak bude víc používán, když se ho také celý život snaží ukrývat. Takže i z tohoto hlediska jsem zvědavá na pokračování.
Jestliže hledáte velmi čtivou knihu, plnou intrik a překvapení, ve které není nouze o romantiku a fantasy, pak Období trnů mohu vřele doporučit.
#spolupráce #humbookblogeri #humbook